Beköszöntött a nyár a magyar tőzsdén, de az OTP még mindig érdekli az embereket (2.)
Befektetés

14 milliárd forintot juttatott a magyar tőzsdére a kormány

Portfolio
A Baross Gábor Tőkeprogram ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjai március 1-jén indultak, keretösszegük 164 milliárd forint. A forrásokra 10 hazai, jelentős tapasztalattal, szakmai tudással és eredményekkel rendelkező piaci befektetési alapkezelő 13 alapja pályázott sikeresen. A források folyósítása szeptember közepéig lezárult - derül ki a Nemzeti Tőkeholding közleményéből.

Az értékpapíralapokra fókuszáló, 14 milliárd forintos keretösszegű alprogramban részt vevő alapok az elmúlt három hónap során a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott közép- és nagyvállalatok részvényeibe és kötvényeibe, valamint indexkövető alapokba fektettek be. A magyar tőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX-index tavasz óta jelentős emelkedést mutat, a tőzsdeélénkítéshez így egyéb tényezők mellett a Baross Gábor Tőkeprogram is hozzájárulhatott. Az értékpapíralapok alprogramban résztvevő minden alapkezelő sikeresen igazolta, hogy a forrásfelhasználásra vonatkozó szabályoknak, a meghatározott gazdaságfejlesztési céloknak megfelelő befektetéseket eszközölt.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Az ingatlanalapokra fókuszáló, 150 milliárd forintos alprogram keretében a tőkefinanszírozást meglévő ingatlanok energiahatékonysági célú felújítására, zöld vagy megújuló energiaforrást használó ingatlanok építésére, illetve részben megvásárlására fordíthatják az alapok. Emellett a forrásból akár megújuló energiaforrással működő erőművek vásárlása vagy építése is megvalósítható. A befektetési időhorizont az alprogramban két év, de a felhasználás előkészítését már megkezdték a részt vevő alapkezelők: felmérték ingatlanportfólióik energiahatékonyságát és vannak, akik a fejlesztések megvalósításához már bővítették szakembergárdájukat is. Emellett számos együttműködés körvonalazódik magas energiahatékonyságú lakóépületek, logisztikai ingatlanok létrehozására is.

A hatékony forrásfelhasználást az NTH folyamatosan nyomon követi, az ingatlanalapoknál két év után szankciók terhe mellett is ellenőrzi a pályázati kiírás szerinti előrehaladást, az elért eredményeket - derül ki a közleményből.

A Baross Gábor Tőkeprogramról bővebben az alábbi cikkeinkben írtunk:

Címlapkép forrása: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
jpmorgan shutter