masterplast calerno
Üzlet

Átadta új olasz gyárát a Masterplast

Portfolio
Átadta Olaszországban létesített új polisztirol hőszigetelőanyag gyártó üzemét a Masterplast. A vállalat így már öt országban folytat gyártási tevékenységet, és az utóbbi két év fejlesztései révén megháromszorozta a hőszigetelőanyag gyártási kapacitását. A társaság az európai piacok fellendülését prognosztizálja az EU energiahatékonysági célkitűzései és karbonkibocsátáshoz kapcsolódó regulációs intézkedései nyomán, és intenzív beruházási stratégiát folytat a műanyag és ásványi alapú hőszigetelőanyagok gyártása terén is – közölte a vállalat.

A Masterplast előrejelzése szerint a teljes kapacitás értékesítése esetén a gyár évi 15 millió eurós többlet árbevételt hozhat a vállalat számára (összehasonlításképp 2022-ben 202 millió eurós árbevételt ért el a cégcsoport).

Az elmúlt években Olaszországban erőteljesen bővült a piac, köszönhetően a „Superbonus” hőszigetelési programnak, amely jelentős keresletet generált a szigetelési rendszerek iránt. A társaság a továbbiakban is élénk keresletet vár az olasz piacon, figyelembe véve, hogy az ország épületállományának jelentős része szigeteletlen és alacsony energiahatékonyságú – olvasható a cég közleményében.

A cégcsoport legújabb gyártóüzemét Észak-Olaszországban, a Reggio Emilia megyében található Calerno városában létesítette, ahol egy meglévő ipari létesítménybe telepítették a gyártástechnológiát. A zöldmezős beruházás építési igényének kiváltásával mérséklődött a beruházási költség, továbbá a fejlesztés időigénye is csökkent a cég közlése szerint. Az alkalmazott technológia jól skálázható, ami segíti a hatékony működtetést és a gyors alkalmazkodást a változó piaci igényekhez.

A projekt értéke mintegy 3 millió euró, a fejlesztés finanszírozását a vállalat saját forrásaira alapozva és a helyi beruházás-ösztönzési támogatási lehetőségeket igénybe véve valósította meg.

Az olasz leányvállalat piaci tevékenysége elsősorban a saját gyártású hőszigetelő termékek kereskedelmére fókuszál, amit a hatékony értékesítési és logisztikai rendszer felépítése is támogat.

Az épületek energiafogyasztásának mérséklése az egyik legfontosabb eleme a zöld átállásnak, hiszen a legtisztább és legolcsóbb energia az, amit nem pazarlunk el. Az EU energiapolitikai és karbonsemlegességi céljainak megvalósításánál is fontos elem az épületek energetikai korszerűsítése, ami a REPoweEU és „Fit for 55” és programokban is jelentős szerepet kap. Az évtized közepére jelentős kapacitásokkal fogunk rendelkezni a műanyag és ásványi alapú hőszigetelőanyagok gyártásában egyaránt, ami biztosítja számunkra a piaci pozícióink erősítését

– hangsúlyozta Tibor Dávid, a cégcsoport elnöke.

masterplast calerno

Az építőipar gyengélkedik, különösen a vállalat fő piacának számító Magyarországon, ennek eredményeként már sorozatban három veszteséges negyedévet zárt a Masterplast. A vállalat azonban töretlenül folytatja beruházási programját, köztük a kőzet-és ásványgyapot gyártási projektet, hogy a következő konjunktúraciklust jobb pozíciókkal tudja kihasználni a vállalat - mondta el a cég a harmadik negyedéves gyorsjelentés publikálásakor.

A Masterplast árfolyama 1,8 százalékot esett ma, amivel alulteljesítő a magyar tőzsdén, a BUX index ugyanis közben erős pluszban áll.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Masterplast

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde