otp bank
Bank

Az OTP bejelentette: lecserélik a bank alaprendszerét

Portfolio
Az OTP Bank új számlavezető és hitelezési rendszert vezet be lakossági, valamint kis- és középvállalkozó ügyfelei számára, amelyhez egy indiai gyökerű IT-cég, az Intellect Global Consumer Banking rendszerét választotta - közölte a bank. 

A mai naptól kezdve az Intellect platformokat párhuzamosan vezetik be az OTP Csoport két tagjánál: az OTP Bankban és annak bolgár leányvállalatában, a DSK Bankban.

A rugalmasság, a skálázhatóság és a magas szintű rendelkezésre állás ma már alapvető követelmény az informatikai megoldásokkal szemben. A felhőalapú technológiai és neobanki üzleti kihívások újfajta megközelítést igényelnek a pénzügyi szektor szereplőitől - írja az OTP.

Az IDC számlavezető rendszer egy Open Finance-re (nyílt bankolásra) alkalmas banki alapmegoldás és hitelezési felület. Az IDC megoldása az alábbiakban tudja segíteni az OTP Bankot:

  • új termékek és szolgáltatások bevezetése az újrafelhasználható komponensekből felépülő architektúrán alapuló platformon keresztül, amely hozzáférést biztosít számos, már készen álló elemi szolgáltatáshoz, üzleti összetevőhöz és eseményindításhoz;
  • magas szintű ügyfélélmény kínálása és a piaci lehetőségek kiterjesztése országokra szabott kompozit funkciókat szolgáltató piactérrel,
  • a bank alkalmazottai hatékonyságának növelése termékeken átívelő munkafolyamat-támogatással és szabályalapú motorok segítségével;
  • cloud-native platform segítségével forgalomtól és terheléstől függően bővíthető infrastruktúraháttér biztosítása.

Rajesh Saxena, az Intellect Design Arena, Global Consumer Banking (iGCB) vezérigazgatója elmondta, hogy tavaly mutatták be Európában a nyílt bankolást támogató számlavezető rendszerüket. A rendszercseréről szóló szerződést az OTP Bank képviseletében Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese, a Digitális Divízió vezetője és Becsei András, az OTP Bank lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettese, valamint Rajesh Saxena, az Intellect Global Consumer Banking, Intellect Design Arena vezérigazgatója írta alá a mai napon, a májusban aláírt együttműködési megállapodást követően.

Címlapkép forrása: Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nagy Márton 2023 Hitelezés