jamie dimon
Bank

Betiltaná a kriptopénzeket Jamie Dimon, a legnagyobb amerikai bank vezére

Portfolio
Jamie Dimon, a JPMorgan vezérigazgatója azon a véleményen van, hogy tiltsák be kriptodevizákat, mert szerinte csak illegális tevékenységekre használhatók - tudósított a CNBC. Fontos tudni, hogy Dimon bankja egyébként aktív használója a kriptopénzek mögöttes technológiájának, a blokkláncnak.

Jamie Dimon, az Egyesült Államok legnagyobb bankjának, a JPMorgan Chase-nek a vezérigazgatója az amerikai szenátus bankbizottságának szerdai meghallgatásán a Capitol Hillen azt javasolta, hogy az ilyen digitális valutákat be kellene tiltani.

Dimon álláspontja a kriptovalutákkal kapcsolatban nem új. Következetesen hangot adott rosszallásának korábban is, most pedig Elizabeth Warren szenátor kérdésére kijelentette, hogy az egyetlen felhasználási módjuk a tiltott tevékenységek lebonyolítása, például a bűnözés, a kábítószer-kereskedelem, a pénzmosás és az adóelkerülés. Odáig ment, hogy kijelentette:

ha ő lenne kormányon, bezáratná az iparágat.

A kriptovalutákkal szembeni kritikája ellenére érdemes megjegyezni, hogy a JPMorgan Chase jelentős mértékben részt vesz a blokklánc technológiában - az 1600 milliárd dolláros kriptodeviza-iparágat támogató mögöttes technológiában.

A meghallgatáson más nagybankok vezérigazgatói is egyetértettek Dimon nézeteivel Warren szenátor további kérdéseire válaszolva. Egyetértettek abban, hogy a kriptopénzzel foglalkozó vállalatokra ugyanazoknak a pénzmosás elleni szabályozásoknak kell vonatkozniuk, mint a nagy pénzintézetekre.

Ritkán fordul elő, hogy Warren szenátor - aki általában a bankszektor szigorú kritikusa - is a bankvezérek között ekkora egyetértés van. A szenátor hangsúlyozta, hogy ez a kérdés túlmutat a bankpolitikán, és kiterjed a nemzetbiztonsági aggályokra is.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Win McNamee/Getty Images

donald tusk beszéd szejm
Bika
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nagy Márton 2023 Hitelezés