szabadka szigetelés masterplast2
Üzlet

Csökkentette Masterplast-célárát az MBH Bank, de továbbra is venni kell a részvényeket

Portfolio
Csökkentette a Masterplast részvényeire vonatkozó célárfolyamát az MBH Bank elemzője ma reggeli elemzésében, amit a vállalat múlt heti negyedéves gyorsjelentés követően tett közzé. Az elemző ajánlása változatlanul vétel, miután a friss, 4113 forintos célár 54 százalékkal áll a jelenlegi árfolyam felett.

Hasonló témákról, többek között a magyar és külföldi részvényekről a Portfolio Investment Day 2023 befektetői eseményen is szó lesz.
Kíváncsi vagy, mibe fektetnek a profik, szeretnél gyakorlati tippeket kapni a vagyonépítésről a legsikeresebb magyaroktól? Akkor gyere el te is a Portfolio november 8-ai Portfolio Investment Day exkluzív befektetői rendezvényére!

A veszteséges első és második negyedév után a harmadik negyedévet is minden eredményszinten veszteséggel zárta a Masterplast az építőipari lejtmenet közepette, ami a gyenge kereslet következtében 30 százalékos bevételcsökkenést eredményezett a cégnél. A piaci környezet változásaira reagálva a Masterplast a működési költségekre csökkenésére fókuszált, optimalizálva a gyártási költségeket és a készletszinteket. A vállalat várhatóan nem fogja elérni korábban megfogalmazott idei profitcélját – emlékeztet az elemzés.

Az MBH Bank elemzője felülvizsgálta a Masterplastra vonatkozó modelljét és lefelé módosította az idei évre és a következő évekre vonatkozó várakozásait.

Ennek megfelelően az előző, augusztusi 4407 forintos célárat 4113 forintra módosította az elemző, ami azonban még mindig több mint 50 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamról. Az MBH Bank ajánlása változatlanul vétel.

A vállalat várakozásai szerint a kereslet 2024-től ismét növekedhet, amelynek mértéke a hazai és külföldi lakásfelújítási és energiahatékonysági programoktól is függhet. 2025 után pedig az ásványgyapot üzletágnak köszönhetően jelentősen bővülhet a szigetelőanyagok értékesítése. 2027-re több mint 400 millió eurós árbevételre számít az elemző. Ez azonban csak akkor valósulhat meg, ha az ásványgyapot üzletágban a korábban bejelentett határidőn belül megvalósulnak a beruházások, és az értékesítés gyorsan fellendül – olvasható az MBH Bank elemzésében.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Masterplast

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde