waberer
Üzlet

Debrecenben vásárol telket a Waberer's, raktárkomplexum építése a cél

Portfolio
Stratégiai céljainak megfelelően a Waberer’s Csoport folytatja országos lefedettségű logisztikai központjainak fejlesztését, melynek érdekében ezúttal az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában, Debrecenben vásárol telket egy 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű raktárkomplexum fejlesztése céljából. A debreceni központ az autóipari nagyberuházások, a kapcsolódó beszállító cégek, valamint a Waberer’s jelenlegi ügyfélkörének kiszolgálását támogatja.

A Waberer’s Csoport adás-vételi előszerződést írt alá a Debrecen frekventált ipari övezetében található, 57 ezer négyzetméter területű építési telek megvásárlására. A Csoport tervei szerint a telken a vállalat Szerződéses Logisztikai Szegmensének működését támogató, 20 ezer négyzetmétert meghaladó méretű logisztikai központ épül. A végleges adás-vételi szerződés megkötése további műszaki és finanszírozási feltételekhez kötött.

A telek megvásárlásának, illetve a raktár felépítésének finanszírozását a Waberer’s előreláthatólag a saját erő mellett hitelfelvételből, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium által nyújtandó támogatásból tervezi finanszírozni. A beruházás támogatásra vonatkozóan a Waberer’s Csoport jogi kötőerővel nem rendelkező támogatási ajánlattal rendelkezik, mely a Kormány jóváhagyó döntése és a szerződéses feltételek teljesítése esetén lesz lehívható a vállalat számára.

Barna Zsolt, a Waberer’s elnök-vezérigazgatója a fejlesztés kapcsán elmondta, hogy a Csoport novemberben meghirdetett, 2027-ig szóló stratégiájának egyik alappillére az országos lefedettségű, korszerű és alacsony környezeti lábnyom mellett üzemeltethető raktárhálózat kiépítése. Ennek érdekében a vállalat év elején kezdte el az ecseri 47 ezer négyzetméteres óriás logisztikai központ építését, melynek átadása 2024 első felében várható. Következő lépésként, az országos lefedettségi cél érdekében a mostani tranzakcióval az ország egyik legdinamikusabban fejlődő régiójában, Debrecenben folytatja a Waberer’s a terjeszkedést egy jelentős méretű logisztikai központ megépítésével, mely a tervek szerint az Ecseren épülő központhoz hasonlóan a Csoport fenntarthatósági stratégiájának megfelelően több környezettudatos és energiahatékony megoldást is alkalmaz majd. A raktárkomplexummal a tervek szerint a Debrecen környékén épülő autóipari nagyberuházások, valamint a kapcsolódó beszállító cégek logisztikai igényeit elégítheti ki a Csoport. Emellett a meglévő ügyfeleket magas minőségű szolgáltatással és nagyobb hatékonysággal lesz képesek kiszolgálni a cég a kelet-magyarországi régióban.

A Waberer's 2027-es stratégiájáról ebben a cikkünkben írtunk részletesen, míg Barna Zsoltot egy interjú keretében kérdeztük a stratégia részleteiről.

A Waberer's árfolyama idén 48 százalékkal került feljebb.

waberers1126

Címlapkép forrása: Akos Stiler/Bloomberg via Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde