banking technology konferencia 2023 rendezvény
Bank

Dübörög a digitalizáció a bankoknál, új javaslatcsomagot jelentettek be

Portfolio
A bankszektor top vezetői, fintech-guruk, tanácsadók és az IT-cégek szakértőinek krémje immáron nyolcadik éve gyűlik össze Banking Technology konferenciánkon, hogy megosszák egymással gondolataikat a bankszektort érintő legfontosabb üzleti és informatikai kérdésekben. A konferenciáról készült beszámolókat és pillanatképeket ebben a cikkünkben osztjuk meg a nap folyamán.

Második alkalommal díjazta a Visa a hazai bankokat, íme a győztesek

Idén immáron második alkalommal, összesen nyolc kategóriában díjazta a Visa a hazai bankokat. A Visa Awards célja, hogy az innovációra, az ügyfélélményre, a termékfejlesztésre és a példamutató kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet. Idén először a Portfolio-val közös, ESG-re fókuszáló kategóriában is díjazták a bankokat.

Tovább a cikkhez

Készpénz, kártya vagy valami más? Nem csak az számít, hogy a vásárlók mit akarnak

A következő 2-3 évben nem várható a készpénzhasználat jelentős csökkenése, pedig ez a gazdaság egészére pozitív hatással lehetne - hangzott el a Portfolio Banking Technology 2023 konferenciájának 4. szekciójában. Egy előadásból az is kiderült, hogy az alfa generáció mindössze 6%-a tudja elképzelni, hogy a jövőben alkalmazottként fog dolgozni, de szó volt a nemzetközi pénzforgalomról és a felelős adathasználatról is. Mint kiderült, Magyarország világszinten is élen jár az érintésmentes kártyás fizetések szempontjából.

Tovább a cikkhez

A digitalizáció a bankokat is átformálta, kiderült, mire kell figyelniük a jövőben

Hatalmas változások zajlanak jelenleg a piacon, a bankok versenyelőnyét pedig az fogja adni, hogy miképp tudnak majd ezekhez alkalmazkodni - hangzott el a Portfolio Banking Technology 2023 konferenciáján. Az esemény III/A szekcióban szó volt arról is, hogyan zajlanak az MBH digitális dokumentumkezelési folyamatai, hogyan egységesítette az OTP a 12 leánybankjának működését különböző országokban, illetve szó volt a felhőalapú megoldásokról is.

Tovább a cikkhez

Közeleg az AI Act, a DORA, az AFR 2.0 és a MiCA – te tudod, melyik mit jelent?

Három, négy és öt betűs EU-s jogszabályokról és pénzügyi infrastruktúrákról beszéltek az előadók a Portfolio keddi Banking Technology konferenciájának kora délutáni szekciójában. A bankoknak mindegyikkel foglalkozniuk kell, de valamilyen szinten mindannyiunk életét befolyásolni fogják.

Tovább a cikkhez

Marketing, akcióbotok és szabályozás - Berobbant a mesterséges intelligencia a bankokba

A mesterséges intelligencia alig egy évvel ezelőtt új erővel robbant be a vállalati világ mindennapjaiba, a ChatGPT hajtotta hype nyomán számos kísérlet indult, új felhasználási terület körvonalazódott a bankszektorban is. Az ügyfélkapcsolatok automatizálásától kezdve a belső hatékonyság növelésén keresztül a csalásmegelőzésen át az üzleti döntéshozatal támogatásáig sok területen érkeznek az AI-megoldások. Erről volt szó a Portfolio Banking Technology konferenciájának 2/A szekciójában.

Tovább a cikkhez

Nem igaz, hogy az idősek jobban ki vannak téve a csalásoknak

Az ember történelme során mindig volt szervezett bűnözés, a technológia gyors fejlődése miatt azonban most nehéz lépést tartani az online térben történő csalásokkal - hangzott el a Portfolio Banking Technology 2023 konferenciáján. A II/B szekcióban az is kiderült, hogy nemcsak az időseket, hanem a fiatalokat is át lehet verni, illetve szó volt a jövő azonosítási módszereiről is.

Tovább a cikkhez

Itt az öt aranyszabály, amivel megelőzheted, hogy banki csalás áldozatává válj

Ugrásszerűen megnőtt a csalások száma a banki pénzforgalomban, az adatainkkal való visszaélésre alapuló átverési kísérletek a mindennapjaink részévé váltak. E csalások kivédésére hangzott el öt fontos tanács a Portfolio keddi konferenciáján.

Tovább a cikkhez

Banki csalások, átalakuló fiókok, bigtech veszély: megszólaltak a bankpiac nagyágyúi

Dübörög a Portfolio Banking Technology konferenciája, az első szekcióban kiemelt helyet kapott a kiberbiztonság, a Magyar Bankszövetség digitalizációs csomagja és a fintech/bigtech kihívás. Becsei András, az OTP Bank és Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese mellett Eölyüs Endre, a Mastercard country managere osztotta meg e témákról gondolatait.

Tovább a cikkhez

Bejelentették a bankszövetség javaslatcsomagját, jöhetnek a 15 perces lakáshitelek

Becsei András, az OTP vezérigazgató-helyettese, a Magyar Bankszövetség alelnöke mutatta be a szövetség új digitális javaslatcsomagját a Portfolio Banking Technology konferenciáján. A bankszektor szereplői a kamatplafon bevezetéséért cserébe ennek a csomagnak a támogatását kérik a kormánytól.

Tovább a cikkhez

Hatalmas felfordulást okoz a mesterséges intelligencia a kiberbiztonság területén

A mesterséges intelligencia fejlődése alapjaiban forgatta fel a kiberbiztonsági területet: a ChatGPT és a deepfake technológia megjelenése jelentősen megkönnyíti a csalók dolgát, de a védekezésben is új lehetőségeket nyújthat – mondta H. Kelly Natalie, a Visa Europe kockázatkezelési alelnöke a Portfolio Banking Technology 2023 konferenciáján. Statisztikailag a kelet-európai régióban van a legkevesebb csalás, ez azonban csak az alacsony bejelentési hajlandóságnak köszönhető.

Tovább a cikkhez

Digitiális ugrásra készülnek a bankok Magyarországon - Elstartolt a Banking Technology

Címlapkép forrása: Portfolio

donald tusk beszéd szejm
Bika
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Nagy Márton 2023 Hitelezés