malajzia malakka getty stock
Short

Egy nap alatt lett dollármilliárdos egy malajziai cégvezető, nem tartott sokáig az öröme

Portfolio
Egy malajziai nő váratlanul arra lett figyelmes, hogy egy banki hiba miatt 86 millió dollárt írtak jóvá a számláján. A pénzhez nem tudott hozzáférni,  - írta meg a Bloomberg.

Egy nemrégiben történt eset során Malajzia legnagyobb bankjának, a Maybanknak az egyik ügyfele meglepődve tapasztalta, hogy számlájának egyenlege megmagyarázhatatlan módon 86 millió dollár fölé duzzadt. Hafidzah Abdullah, aki egy humánerőforrással foglalkozó cég igazgatója és társalapítója, akkor fedezte fel ezt a váratlan, 404 millió maláj ringgit összegű jóváírást, amikor a múlt hónapban ránézett a számlájára.

A nő azért is lepődött meg nagyon, mert a maláj háztartások éves átlagos jövedelme körülbelül 22 ezer dollár.

Azaz Malajziában az átlagos háztartásnak körülbelül 3900 évig kell félretennie minden jövedelmét, hogy elérje azt az összeget, amelyet Abdullah a számláján talált.

A cégvezető november 29-én egy LinkedIn bejegyzés keretében közvetlenül a Maybankhoz fordult. A levélben leírta, hogy a visszatérő hibák miatt egyre frusztráltabb. Ugyanis ezek gyakran szükségessé tette egy bankfiók felkeresését, de olyan is előfordult, hogy órákon keresztül kellett hívogatnia a telefonos ügyfélszolgálatot.

A bank részéről később Shaikh Munir Ahmad - a Maybank csoportos ügyfélélmény-menedzsmentjének vezetője törte meg a jeget, aki felajánlotta segítségét. A platformon egy kommentben megerősítette, hogy beszélt a károsult nővel, és biztosította, hogy most már hozzáférhet a számlájához.

Címlapkép forrása: Getty Images

Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu