A Credit Suisse svájci bankóriás homlokzata. Fotó: Shutterstock
Bank

Egymás után számolják fel a Credit Suisse irodáit, mélyen a zsebébe kell nyúlnia a UBS-nek

Portfolio
A Credit Suisse felvásárlásával kapcsolatban az UBS-nek 400 millió dollárnyi egyszeri ingatlanköltsége merült fel, beleértve az irodák bérleti szerződésének felbontását - jelentette a Financial Times.

A svájci bankóriás, az UBS 400 millió dollárnyi ingatlanhoz kapcsolódó egyszeri költséget jelentett a Credit Suisse felvásárlását követően. Ezek a költségek a korábban az időközben megszűnt Credit Suisse által használt épületek bérleti szerződéseinek felmondásával kapcsolatosak.

Folyamatban van a Credit Suisse több ezer volt alkalmazottjának a UBS tulajdonában lévő épületekbe történő áthelyezése. Ez magában foglalja a Credit Suisse márkajelzésének eltávolítását a Canary Wharfban található brit központról és a Madison Avenue-n található New York-i irodáról.

Az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott bejelentés szerint az említett ingatlanok bérleti szerződésének megszüntetése 2022-ben és 2023-ban várhatóan 200 millió dollár körüli pénzügyi terhet jelent majd a banknak.

A Credit Suisse UBS általi felvásárlása, amely a márciusi megállapodás után júniusban zárult le, a globális pénzügyi válság óta a legjelentősebb banki fúziónak számít. Eddig mintegy 13 000 álláshelyet szüntettek meg az egyesülés miatt, és az elkövetkező években további létszámleépítések várhatóak.

Sergio Ermotti, az UBS vezérigazgatója azt jósolta, hogy 2024 lesz a hároméves integrációs folyamat legnehezebb és legköltségesebb éve. A bank a múlt hónapban közel hat év óta először jelentett negyedéves veszteséget a fúzióval kapcsolatos 2,2 milliárd dolláros költség miatt.

Címlapkép forrása: Shutterstock

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Nagy Márton 2023 Hitelezés