portfolio investment day konferencia
Befektetés

Elárulják a magyar üzletemberek és befektetési szakértők, mibe érdemes fektetni

Portfolio
Elstartolt a Portfolio exkluzív befektetői rendezvénye, a Portfolio Investment Day, amely három fő témára összpontosít: Money, Money, Money. A leggazdagabb magyarok, a legsikeresebb üzletemberek és a legnevesebb befektetési szakértők osztják meg a délutáni rendezvényen piaci, gazdasági és befektetési nézeteiket, gyakorlati tanácsokkal segítenek eligazodni a befektetés és megtakarítás világában.

Inflációkövető kötvények, forint, régiós részvények – Íme a magyar befektetési szakértők tippjei

Az elmúlt évben a forint és a magyar kötvények oldaláról is nagyon jó beszállási pontok voltak, de a magyar portfóliómenedzserek szerint van még mit keresni a piacon. A Portfolio Investment Day záró beszélgetésében elhangzott: ahol nagy ijedtség van, ott lehet keresgélni, és sokszor találni is. Nagyot fordult ilyen szempontból a világ, mivel ma már szinte mindenki a kötvénybefektetésekről beszél.

Tovább a cikkhez

Meddig fogunk még duplán adózni?

A Portfolio Investment Day 2023 konferenciájának V. szekciójában Baráti Ákos a Jalsovszky Ügyvédi Iroda adószakértője beszélt a kettős adóztatásról, amellyel kapcsolatban az alábbiakat mondta el:

  • Minden államnak saját szuverén joga, hogy milyen adókat erősít, ezeket helyi szinten viszonylag egyszerű szabályozni, nemzetközi tekintetben azonban a helyzet már bonyolultabbá válhat, hiszen itt az államoknak le kell mondani az adóztatási joguk egy részéről.
  • A nemzetközi adózás fontos fogalma a kettős adóztatás: ha a befektető osztalékot kap, vagy árfolyamnyereséget realizál a részvényen, az instrumentumnak otthont adó ország forrásadót von le, majd a befektető saját országában az ottani adókat is meg kell fizetni.
  • Az USA eddig 15%-nyi forrásadót vont le a befektetésekről, ez teljes mértékben beszámítható volt a magyar személyi jövedelemadóba, így lényegében nem volt extra adóteher.
  • 2024. januárjában azonban megszűnik az Egyesült Államokkal megkötött kettős adóztatást elkerülő egyezményt, így plusz adóteher sújtja az USA-ban pénzt elhelyező magyar befektetőket.

Az európai tőzsdéken kereskedett USA-részvényekkel kapcsolatban a szakértő elmondta, hogy alapvetően a kibocsátás számít: ha az Egyesült Államokban van bejegyezve a részvény, akkor mindegy, hogy azt egy európai tőzsdén vettük meg, ugyanúgy a kétszer fizetünk rá adót.

Baráti Ákos elmondta, hogy Magyarország megújítaná az adóegyezményt, egy ilyen adóegyezményt azonban több év, ameddig ratifikálnak, ráadásul ennek jogtechnikai akadályai is vannak, így a szakértő 2-3 éven belül nem számít újabb kettős adóztatást elkerülő egyezmény megszületésére.

STA_7226

Kép forrása: Stiller Ákos, Portfolio

Kell vagy nem kell most ingatlant venni? Mutatjuk, mit mondanak a szakértők

Az elmúlt években az ingatlanárak lefelé mozdultak el vagy stagnáltak, ez a lakossági ingatlanok tekintetében a közeljövőben nem fog változni, a kereskedelmi ingatlanoknál azonban lehet találni jó belépőket - mondták a szakértők a Portfolio Investment Day 2023 konferenciáján. A magyarok jelenleg leginkább a felújított vagy újépítésű ingatlanokat veszik, de ez nem jelenti azt, hogy más típusokban ne lehetne jó vételeket lebonyolítani. A panelbeszélgetésen Balásy Zsolt, a HOLD Alapkezelő elemzője, Csorba Dániel, a dandan.hu szakértője és Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő igazgatóságának elnöke vett részt.   

Tovább a cikkhez

Nagy ugrásra készülnek a magyar tőzsdei cégek, itt vannak a tervek

A hozam mellett legalább olyan fontos egy jó sztori, amikor valaki egy tőzsdei befektetés mellett dönt. A magyar mid-capek közül többen is jelentős változásokra készülnek, elsősorban a likviditás növelése céljából. Kötvénykibocsátások, közkényhányad-emelés, jelentős beruházások - ezek témák kerültek szóba a Portfolio Investment Day rendezvény magyar sztorikra fókuszáló beszélgetésében.

Tovább a cikkhez

Elárulta az ÁKK vezére, fog-e változni a PMÁP visszaváltási díja

"Nem fogunk változtatni a Prémium Magyar Állampapír visszaváltási árfolyamán, továbbra is 99% marad" – szögezte le Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója a Portfolio Investment Day 2023 konferenciáján. A beszélgetés során és az azt megelőző előadásban a forint helyzetéről is szó volt, de megtakarítási tippeket is kapott a közönség.

Tovább a cikkhez

Zsiday Viktor három befektetésben hisz most

A görög papírokban, a japán jenben és az aranyban hisz most nagyon Zsiday Viktor, igaz, utóbbi kettő esetén még várja a jó pillanatot a beszálláshoz. A befektetési szakértő a Portfolio Investment Day rendezvényen beszélt arról is, mekkora esélyt lát egy recesszióra, mi volt a legutóbbi olyan piaci esemény, amin meglepődött, és elmondta a véleményét az inflációról és arról, mit tart most a portfóliójában.

Tovább a cikkhez

Elmondták a gazdag magyarok, hogyan kell sikeresen vállalkozni

Nem új piacot kell létrehozni, hanem azt kell nézni, hogy milyen területen vagyunk jobbak, mint mások, de ugyanilyen fontos a megfelelő munkavállalók kiválasztása is - derült a Portfolio Investment Day 2023 konferenciájának panelbeszélgetésén, ahol Bojár Gábor, Graphisoft Park elnöke és Nagygyörgy Tibor, a Biggeorge Property tulajdonosa és vezérigazgatója adott tanácsokat a sikeres vállalkozással és a megfelelő befektetésekkel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

2024-ben eljön az igazság pillanata – Megszólaltak a magyar befektetési guruk

Egy olyan környezetben vagyunk, ahol a vállalkozások egyre nehezebben kapnak finanszírozást, de az igazság pillanat 2024-ben jöhet el, akkor fogjuk igazán látni, milyen állapotban is vannak a cégek – hangzott el a Portfolio Investment Day exkluzív befektetői eseményének nyitó beszélgetésében.

Tovább a cikkhez

Elárulják a magyar üzletemberek és befektetési szakértők, mibe érdemes fektetni

A programból:

  • Az esemény első felében a leggazdagabb magyarok mesélnek arról, hogyan építették fel a vagyonukat, sikeres üzletemberek osztják meg, hogy keresnek pénzt tőzsdén kívüli sztorikba fektetve.
  • A második szekcióban a forintos és eurós megtakarításoké lesz a főszerep.
  • Nem maradnak üres kézzel azok sem, akik a magyar tőzsdei befektetésekről hallanának. A kávészünet után ugyanis jön a magyar mid-capekre fókuszáló beszélgetés, a résztvevők elárulják, milyen fontos szerepe van a mid-capeknek a BUX jó teljesítményében, milyen izgalmas befektetéseket találni a blue chipeken túl és milyen kilátásokkal bír a hazai tőzsde.
  • Van értelme most ingatlant venni, vagy tegyünk minden pénzt állampapírba? Erről is fognak beszélni a meghívott szakértők.
  • Itt még nem ér véget az izgalmas témák sora, hiszen szó lesz még az amerikai befektetések adózásáról,
  • és jön a magyar befektetési szakértők záró panelbeszélgetése is.

Az eseményről és a főbb üzenetekről folyamatosan tudósítunk.

Címlapkép forrása: Portfolio

Találd meg a neked való befektetési alapot!
Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Egyesülne a Nissan és a Renault