GettyImages-1278571380
Short

Elképesztő áron adtak el egy üveg whiskyt, új rekordot állítottak

Portfolio
2,2 millió fontért kelt el egy üveg 1926-os Macallan Adami whisky, ez a legmagasabb összeg, amennyit valaha egy alkoholos italért fizettek - számolt be a Bloomberg.

A londoni Sotheby's-nél a Macallan Adami 1926-ot a teremben és telefonon keresztül is jelen lévő potenciális vevők között kiélezett licitverseny közepette adták el.

A The Macallan 1926-ból mindössze 40 palack készült, ezeket 1986-ban palackozták, miután hat évtizeden át sherry hordóban érlelték. Ezek közül tizenkét palackon - köztük a szombaton elárverezett palackon is - a neves olasz művész, Valerio Adami által tervezett címkék voltak.

2019-ben egy másik palackot ugyanebből a tételből a Sotheby's közel 1,5 millió fontért adott el, ami a mostani eladásig tartotta a borért vagy szeszes italért fizetett legmagasabb ár rekordját.

A szombaton eladott palackot a szeszfőzde felújította, mielőtt árverésre bocsátották. Ennek során kicserélték a parafát, és új ragasztót vittek fel a palackcímkék sarkainak rögzítésére. A 2 187 500 font végső eladási ár az 1,75 millió fontos vételáron felüli, vevői prémiumként ismert felárat tartalmazta. Ez messze meghaladta az eladás előtti 750 000 font és 1,2 millió font közötti becsült értéket.

Mégis milyen íze van egy 2,7 millió dolláros whiskynek? gyümölcsös, fekete cseresznye és datolya, majd intenzív, édes tölgyfa

- mondták azok, akiknek valaha volt szerencséjük megkóstolni az italt.

Címlapkép forrása: Jeff J Mitchell/Getty Images

Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu