leflai koppany opus global
Üzlet

Elmondta az Opus vezére, miért száguld az árfolyam

Portfolio
A jövő évtől elérhetővé teszi az Opus a stratégiáját a befektetők számára a tervek szerint – mondta el a társaság vezérigazgatója, Léflai Koppány az Index-nek adott interjúban. A cégcsoport vezetője szerint a részvényárfolyam idei szárnyalása annak köszönhető, hogy visszatért a befektetői bizalom, és nem kérdés, hogy az Opus blue chip, mind a piaci kapitalizáció, mind a forgalom alapján.

Az interjú főbb pontjai:

  • Mészáros Lőrinc a társaság mindennapi életében nem vesz részt, a többi részvényeshez hasonlóan a közgyűlésen gyakorolja jogait.
  • Az elmúlt évek erőteljes expanziós időszakát már lezárta az Opus Global, a folytatásban a hatékonyság növelésére, a szinergiákra fókuszálnak. Elsősorban nem az új üzletek kötésén van a hangsúly, de a jövőben is lehetnek cégvásárlások, vagy eladások, attól függően, hogy mi szolgálja a részvényesi értékteremtést.
  • Az állami megrendelések és közbeszerzések nagy súlyára vonatkozó kérdésre reagálva Léflai Koppány elmondta, hogy az építőiparban olyan volumenű beruházásokban vesznek részt, ahol kizárólagos alapon csak az állam lehet a megrendelő. De a leányvállalatok jelen vannak a külföldi piacokon is és a növekedés ott is cél, a turisztikai üzletág pedig a lakosságot szolgálja ki.
  • Léflai Koppány szerint a részvényárfolyam idei szárnyalása annak köszönhető, hogy a befektetői bizalom visszatért a papírokba. Hozzátette, hogy ő maga is vásárolt részvényeket, hogy a saját bőrén tapasztalja, milyen az Opus kisbefektetőjének lenni. Az Opus árfolyama egyébként idén 218 százalékot emelkedett, a rali június elején indult, akkor még csak 100 forint körül forogtak a papírok, miközben augusztus közepén már 437 forint fölé is emelkedett az árfolyam.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
  • Októberben sikeresen lezárult a saját részvény visszavásárlási program, amelynek keretein belül 1 milliárd forintnyi saját részvényt vett a cég, és jövő februárra 2 milliárd forint értékű aukciót hirdetett meg a vállalat.
  • A cégcsoport vezérigazgatója szerint nem kérdés, hogy az Opus Csoport blue chip, mivel kapitalizáció alapján az ötödik legnagyobb vállalat a magyar tőzsdén, forgalom alapján pedig a harmadik pozíció körül mozog az Opus. (Ezzel kapcsolatban azért megoszlanak a vélemények, van, aki szerint csak az OTP a blue chip a magyar piacon, és olyanok is vannak, akik szerint már a Magyar Telekom sem az, csak az OTP-Mol-Richter hármas.)
  • A tervek szerint 2024-től elérhetővé teszi az Opus mindenki számára a stratégiát és az üzleti tervet.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde