tüntetés menekült Németország
Globál

Ennyi volt: hátraarcot vettek Németországban, búcsút intenek Merkel politikájának

Portfolio
Németországban a jobbközép ellenzéki pártok végleg elfordulni látszanak a korábbi álláspontjuktól a bevándorlás kérdését illetően. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szerint vissza akarják venni az irányítást a migráció felett – írja a Politico.

Mi egy kozmopolita és vendégszerető ország vagyunk. De a vendégszeretet nem jelenti a bejárati ajtó eltávolítását. A vendégszeretet ehelyett azt jelenti, hogy mi magunk döntjük el, hogy kik és hányan jönnek be az otthonunkba

– mondta Mario Voigt, a CDU Türingia tartományi elnöke, a politikai dokumentum összeállításáért felelős egyik pártvezető.

Nemrégiben tették közzé az „Éljünk szabadságban” nevű programfüzetet, amelyben számos szigorítást fogalmaztak meg az országba érkező menekültkérők számának korlátozására.

Olyan javaslatokat fogalmaztak meg benne, hogy a beérkezők egy „biztonságos harmadik országban” várakozzanak a kérelmük elbírálásának idejéig. A CDU elképzelése jelentős hasonlóságot mutat a brit elképzelésekkel. Nagy-Britannia Ruandával kötne megállapodást, hogy a menedékkérőket a kelet-afrikai országba küldjék a kérelem feldolgozása idejére vagy akár véglegesen is.

A német kereszténydemokraták érezhetően igyekeznek távolodni a korábbi bevándorlási politikájuktól. Még Angela Merkel vezetése idején Berlin jóval nyitottabb politikát folytatott az országba érkező menekültekkel szemben, ez viszont visszaütött a párt támogatottságára. Közben a szélsőjobboldali Alternatíva Németországért (AfD) rekordmagas támogatottsággal bír, ezért a CDU új vezetése elkezdett egyre jobboldalibb politikát folytatni a szavazók visszaszerzéséért.

Címlapkép forrása: Sean Gallup/Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ukrán páncélos avgyijivka