Előfizetői tartalom

Esnek ki a csontvázak a szekrényből - Bedőlhet az amerikai irodapiac?

Szekeres Bence, Befektetési Szakember
Az elmúlt egy év kamatemelési ciklusa most kezdte kimutatni a foga fehérjét. A monetáris transzmisszió, vagyis a kamatemelések gazdaságon kifejtett hatása, körülbelül másfél év alatt bontakozik ki, ami azt jelentheti, hogy a következő pár hónapban drasztikus változások következhetnek be az amerikai gazdaságban. A múlt héten a Silicon Valley Bank csődje ezeknek a folyamatoknak az előfutára lehet. A bank szektort az irodafejlesztők követhetik, hiszen a pandémia jelentősen megváltoztatta a munkavégzés folyamatait, aminek negatív hatása lehet az irodafejlesztőkre. Ezt szemfüles befektetőkként a portfóliónk gyarapítására használhatjuk.

Gyors volt a jegybanki kamatemelés Tavaly az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve 4,5 százalékkal emelte a kamatszintet, ami utoljára 2006-ban volt ilyen magas. A legnagyobb probléma nem is a kamatszint magassága, hanem az időtáv, ami alatt elértük ezt. Forrás: Refinitiv Az ábra jól mutatja, hogy a jelenlegi szintet körülbelül egy év alatt értük el, ami...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái