m2a2 bradley
Globál

Felvételek bizonyítják: értékes amerikai páncélost zsákmányolt az orosz hadsereg

Portfolio
Úgy néz ki, igazak azok a hírek, melyek szerint az orosz katonák hadizsákmánnyá tettek egy amerikai M2A2 Bradley lövészpáncélost, friss képsorok láttak napvilágot az orosz médiában, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy Putyin emberei ki tudták húzni a páncélost a frontvonalról.

Két hete kezdtek el dicsekedni az Avgyijivka térségében harcoló orosz katonák azzal, hogy hadizsákmánnyá tettek egy amerikai gyártmányú M2A2 Bradley lövészpáncélost. Ezt ekkor csupán egyetlen fotóval próbálták igazolni: egy orosz katona fegyverrel pózolt a láthatólag harcképtelenné tett amerikai IFV előtt. Érthető, ha valaki szkeptikusan fogadta a hírt: emlékezetes például, hogy a moszkvai védelmi minisztérium már azelőtt bejelentette az első Bradley kilövését, hogy a járművek egyáltalán megérkeztek volna Ukrajnába.

Most megjelent több fotó is a zsákmányról: ezek már vitathatatlanul bizonyítják, hogy az oroszok el tudták szállítani a Bradleyt a frontvonalról, vagyis a szó klasszikus értelmében hadizsákmánnyá vált az eszköz.

Az orosz állami médiában egy riport is napvilágot látott, melyen már az látható: az orosz katonák elkezdték szétszerelni, alaposan megvizsgálni a zsákmánnyá vált M2-est. Megjegyzik: a Bradley páncélvédettsége valóban magas, a védelmi rendszerek és a járműbe épített elektronika pedig hatékony és korszerű.

A jármű a felvételek alapján egyértelműen kapott pár találatot, de nincs rossz állapotban. Kezelői vélhetően azért hagyták hátra, mert elvesztette lánctalpát, ezzel mozgásképtelenné vált.

A Bradley sorsa szinte egyértelmű: első körben végig járja majd az orosz harctéri sikerről készült felvétel-sorozat az orosz médiát, pár nap múlva talán maga Szergej Sojgu védelmi miniszter is megtekinti a zsákmányt. Aztán megy egy katonai laborba, ahol az orosz mérnökök alaposan szemügyre veszik majd a páncélos technikai megoldásait, jó eséllyel megpróbálják majd ezeket harcjármű-fejlesztési projektekhez lemásolni. Végül a jármű jó eséllyel a kubinkai harcjármű-múzeumban köt majd ki.

Ez az első ismert Bradley-zsákmány a háború kezdete óta. Ukrajna összesen 109 ilyen páncélost kapott Amerikától.

Címlapkép forrása: Marek M. Berezowski/Anadolu via Getty Images. A címlapkép illusztráció, nem a zsákmányolt Bradley látható rajta.

Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
mesterséges intelligencia ai chatgpt
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ukrán páncélos avgyijivka