Felvételek: harcba küldték az ukránok az egyik legjobb páncélosukat

Portfolio
Az ukrán védelmi minisztérium osztotta meg a videót X-en (régebbi nevén Twitteren), amelyen az Amerikai Egyesült Államok által adományozott M2 Bradley gyalogsági harcjárművek támadása látható.

A felvételt az ukrán védelmi minisztérium még őszre datálta, az összesen 22 másodperces videón látható, ahogy az M2A2 Bradley 25 milliméteres Bushmaster gépágyúja az orosz állásokat lövi.

Nem, ez nem a Star Wars. Ez egy amerikai gyártmányú Bradley IFV a 25 mmilliméteres ágyújával

- kommentálta a videót a minisztérium. Korábban, több hasonló ukrán akcióról készült légi felvétel:

Washington még 2023 elején döntött úgy, hogy Ukrajnának átad több mint 100 M2A2 Bradley lövészpáncélost. Ez a szám később, a veszteségek hatására 186 darabra emelkedett.

A gyalogsági harcjármű fegyverzete egy 25 mm-es Bushmaster gépágyúból, egy M240C 7,62mm-es géppuskából, valamint variánstól függően egy vagy két BGM-71 TOW tankelhárító rakétából áll. Utóbbi bármely orosz harckocsira komoly veszélyt jelent.

Kijev eddig a lövészpáncélosok mintegy harmadát veszítette el, az Oryx dokumentációja szerint 61 Bradley kilövését lehet vizuális bizonyítékokkal igazolni. Ebből ráadásul egy darab az orosz erők kezére jutott, Putyin katonái pedig sikeresen kimentették a harctérről.

Címlapkép forrása: Reuters/Portfolio

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF