bet4
Üzlet

Folytatódik az őrület a magyar tőzsdén

Portfolio
Az elmúlt időszakban több magyar kispapír produkált jelentős árfolyamemelkedést, korábban többek között az Opus és a Appeninn ralizott, míg az elmúlt napokban az MBH Bank és az MBH Jelzálogbank részvényeiben volt nagy pörgés, erősen spekulatív jellegű mozgások keretében. Úgy tűnik, hogy újabb célpontot találtak ma délután a hazai befektetők, hiszen rakétaként lőtt ki az Enefi árfolyama.

Ma reggel írtunk róla, hogy az MBH Jelzálogbank és a Waberer's árfolyama kilőtt, bár ezek közül csak a Waberer's szolgált az árfolyamot megmozgató hírrel. Az MBH Jelzálogbank esetében sokkal inkább spekulatív jellegű mozgásról van szó, melynek köszönhetően közel háromszorosára emelkedett az MBH Jelzálogbank árfolyama egy hét alatt, ráadásul komolyabb piacmozgató hír nélkül.

Úgy tűnik azonban, hogy a befektetők ma délután új célpontot találtak, hiszen hirtelen több mint 30 százalékot ralizott az Enefi árfolyama, amivel bő egy éves csúcsra ért a jegyzés.

Update (16:43) - Már 51,8 százalékos pluszban van az Enefi árfolyama, 214 forintnál.

enefi1127

Hír a cégtől nem érkezett a nap során, tehát valószínűleg itt is spekulatív mozgásról van szó. A mozgás mértékét magyarázza, hogy erősen illikvid papírról van szó, amiben a forgalom az elmúlt 30 napban átlagosan napi 6 millió forint volt - bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy gyakran napokig nincs kötés az Enefi részvényeire.

Jól látszik az alábbi grafikonon, hogy délután 15 óráig ma sem volt kötés az Enefire, majd onnan érkezett egy nagyobb hullám, mely révén a forgalom jelenleg több mint kétszerese az átlagnak.

Az Enefi 2023. első félévét veszteséggel zárta. Az időszaki konszolidált átfogó eredmény 332,9 millió veszteség, az EBITDA értéke -158,4 millió forint volt. A cég felől az elmúlt években leginkább a Romániában folyatatott jogvitája miatt hallhattunk, amely már több mint 10 éve húzódik. A legfrissebb fejleményt a társaság november elején közölte ezzel kapcsolatban: a romániai Pénzügy, a társaság által korábban megnyert per eredményeképpen, visszafizetett a társaság részére közel 760 ezer RON áfa összeget, mely áfa összeg visszafizetését korábban jogosulatlanul tagadott meg egy 2014-es ügyletet követően. A társaság vizsgálja továbbá a fenti összeg után járó késedelmi kamatok és egyéb kártérítési igény érvényesítésének lehetőségét is.

Címlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde