jpmorgan shutter
Befektetés

Fontos ázsiai piacról vonul ki a JPMorgan

Portfolio
A JPMorgan azt tervezi, hogy harmadik félnek szervezi ki a hongkongi és tajvani letétkezelési üzletágát, ami azt jelenti, hogy az amerikai bank kivonul a szektorból az ázsiai és csendes-óceániai térségben.

Két, a helyzetet ismerő személy szerint a Citigroup, az HSBC és a Standard Chartered verseng a JPMorgan, a világ harmadik legnagyobb letétkezelőjének megbízásért.

A helyi letétkezelési tevékenység magában foglalja az ügyletek kezelését és a nyilvántartások vezetését az ügyfelek számára, amikor azok bizonyos piacokon tevékenykednek. Ez nem ugyanaz, mint a globális letétkezelés: utóbbi ugyanis kiterjedt hálózaton keresztül figyeli a határon átnyúló befektetéseket.

Egyes források szerint a JPMorgan jelenleg mintegy 520 milliárd dollárnyi ügyfélvagyonnal rendelkezik helyi letétkezelőként a két észak-ázsiai piacon. A változás ellenére a bank továbbra is globális letétkezelési szolgáltatásokat nyújt mindkét piacon.

A JPMorgan az elmúlt években kivonult az alacsonyabb árrésű helyi letétkezelői üzletágakból más ázsiai csendes-óceáni piacokon, például Ausztráliában és Dél-Koreában, mivel a csökkenő letétkezelői vagyon miatt kevésbé volt nyereséges.

A JPMorgan a hongkongi és tajvani helyi letétkezelési szolgáltatásokból való kivonulásról szóló döntését az eszközök értékének csökkenésével és a költség-bevételi arány növekedésével indokolja. A bank 2020-ban szüntette be a helyi letétkezelési szolgáltatások nyújtását külső ügyfelek számára Ausztráliában, miközben fenntartotta egyik legnagyobb globális letétkezelői tevékenységét.

A változások ellenére a JPMorgan továbbra is jelentős pozíciót foglal el a globális piacon, világszerte 29 700 dollárnyi őrzött vagyonnal. A bank az idei harmadik negyedévben az értékpapír-szolgáltatások terén, amelybe a letétkezelési tevékenység is beletartozik, 9%-os bevételnövekedésről számolt be az előző év azonos időszakához képest.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Shutterstock

Találd meg a neked való befektetési alapot!
valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
warrenn buffett kép