Zenit_by_bayer3
Ingatlan

Így halad a zuglói óriásprojekt építése - Képeken mutatjuk, milyen lesz a végeredmény

Portfolio
Grandiózus építkezés zajlik Zuglóban, ahol a Bayer Construct Zrt. kivitelezésében egy új városnegyed épül. A projekt során egy 168 lakásos társasház, bevásárlóközpont és irodaházak valósulnak meg. A beruházás első elemeként a társasház átadása 2024 második negyedévében várható.

A Bayer Construct Zrt. 2018 augusztusában nyíltpiaci tranzakció keretében – Zugló Önkormányzatának előzetes hozzájárulásával – szerezte meg a Bosnyák tér mögött elhelyezkedő beruházási terület tulajdonjogát a lengyel ECHO SA ingatlanfejlesztő társaságtól, amelynek 2006-ban az önkormányzat eladta. Ezt követően a nemzetközi tervpályázat győztese a Zaha Hadid tervezőiroda elkészítette a mestertervet, ami alapján megkezdődtek az engedélyezési eljárások, a régészeti feltárások, majd 2022-ben elindult a lakóépület kivitelezése.

A projekt keretében a Bosnyák tér és a Rákos-patak közötti mintegy 7 hektáros területen nyolc épületet hoznak létre. A beruházásban lakó, iroda, kiskereskedelmi és szabadidős funkciók is helyet kaptak. Az épület lakásait 2024 második negyedévében adják át. A társasházban 168 lakást és üzlethelyiségeket alakítanak ki. A lakók számára egyszintes mélygarázsban és a földszinten kapnak helyet a tárolók, parkolók.

A lakásokba födémbe integrált mennyezeti hűtő-fűtő rendszer kerül, a létesítmény energiahatékonyságát a geotermikus energia biztosítja, ez az alapja a fűtési és melegvíz előállító rendszernek. A geotermikus kút adja a központi fűtési és használati melegvízhez szükséges energiát az épület lakásai számára. A lakásokat egyedi mérőkkel látják el, melyek leolvasására távolról is lehetőség lesz rádió jeladós technológiával. Az épület kialakításához nagy arányban alkalmaznak előregyártott elemeket, ami a kivitelezés és a tervezés idejét is jelentősen csökkenti.

A beruházásról legutóbb júniusban írtunk, amikor az állam 244 milliárd forintért megvásárolta azt, ennek részletei az alábbi cikkben olvashatók:

Címlapkép forrása: Bayer Property

Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
Új lakás