A GE HealthCare Omni Legend PET_CT készüléke a ScamoMed budapesti rendelőjében
Üzlet

Ilyen csúcsberendezés még nem volt a magyar egészségügyben

Portfolio
A ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át Magyarország első, legújabb generációs, AI rekonstrukciót alkalmazó PET/CT berendezését, amely új korszakot nyit a diagnosztikában - jelentette be a GE Healthcare.

A GE HealthCare Omni Legend PET/CT készülék áttörést jelent a nukleáris medicina képalkotó technológiában, hiszen a fejlett digitális detektor teljesítményére építve nagy felbontású, kiváló képeket hoz létre a klinikai hatékonyság és a diagnosztikai pontosság növelése mellett.

Magyarországon elsőként a ScanoMed Nukleáris Medicina budapesti központjában adták át a 32 cm látómezejű, teljesen digitális diagnosztikai berendezést, a GE HealthCare Omni Legend 6-Ring PET/CTt. A ScanoMed budapesti központjában végezték hazánkban az első PET/CT vizsgálatot, ahol jelenleg is főként onkológiai, részben neurológiai PET/CT vizsgálatok érhetők el.

A PET/CT (pozitron emissziós tomográfia és számítógépes tomográfia) a nukleáris medicina kiemelt fontosságú diagnosztikai eszköze, amely a két különböző képalkotó módszert kombinálja egyetlen vizsgálatban. Az egyes eljárások önmagukban is hasznosak, de a kombinációjuk rendkívül értékes információt nyújt az egészségügyi szakembereknek a pontos diagnózis meghatározásában. Az Omni Legend egyedi tervezésű digitális detektora nagy felbontást, valamint megnövelt érzékenységet biztosít. A nagyobb érzékenység nemcsak rövidebb szkennelési időket és alacsonyabb sugárdózist eredményezhet, hanem az elváltozások kimutathatóságát is növeli.

Világszerte, évente több mint 1 milliárd beteget látnak el ügyfeleink a GE HealthCare technológia segítségével. Büszkék vagyunk arra, hogy a közép- és kelet-európai régióban Varsó mellett itt Budapesten, a ScanoMed-nél helyezhetjük üzembe a legújabb, csúcstechnológiát képviselő Omni Legend diagnosztikai készüléket - emelte ki beszédben Földvári Jutas Szvilen, a GE HealthCare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója.

Földvári Jutas Szvilen
GE HealthCare, Közép- és Kelet-Európa, ügyvezető igazgató
Földvári Jutas a GE HealthCare Közép- és Kelet-Európai ügyvezető igazgatója, a vállalat fenntartható növekedési és értékesítési stratégiájának megvalósításáért felelős. Tapasztalt regionális vezető, k
Tovább
Földvári Jutas a GE HealthCare Közép- és Kelet-Európai ügyvezető igazgatója, a vállalat fenntartható növekedési és értékesítési stratégiájának megvalósításáért felelős. Tapasztalt regionális vezető, k Tovább

Az ünnepélyes átadóra a ScanoMed és a GE HealthCare vezetősége mellett a szakmai közönség is meghívást kapott. Az átadót követő bemutató során megismerhették a radiológiában új perspektívákat nyújtó berendezés technikai tulajdonságait, amelyek a páciensek gyorsabb és hatékonyabb ellátásátsegítik elő.

A csoportképen szereplők balról -jobbra:

  • Beck Krisztián – Termékmenedzser, nukleáris medicina, GE HealthCare
  • Dr.med.hab. Garai Ildikó  Phd - egyetemi docens, orvos igazgató, nukleáris medicina és radiológus szakorvos, ScanoMed
  • Dr. Erőss Lóránd, az Országos Mentális, Idegsebészeti és Ideggyógyászati Intézet főigazgatója
  • Dr. Besenyi Zsuzsanna – MONT elnöke, egyetemi adjunktus, Szegedi Tudományegyetem
  • Földvári Jutas Szvilen - GE HealthCare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója
  • Dr. Szabó Péter - ScanoMed budapesti központ részlegvezető főorvosa
PET CT ge healthcare
Forrás: GE Healthcare

„Azzal, hogy egy ilyen gyors készülékünk van és időegység alatt a korábbinál több beteget tudunk vizsgálni, valamelyest talán rövidíteni tudjuk a várólistákat" - mondta Szabó Péter, a ScanoMed budapesti központjának PET/CT részlegvezető főorvosa.

A ScanoMed Orvosi, Diagnosztikai, Kutató és Oktató Kft. 2005-ben alakult, tulajdonosa a világ 4. legjelentősebb nukleáris medicina képalkotó berendezésgyártó cége, a magyar magántulajdonban lévő Mediso Kft. Fővárosi egysége a ScanoMed Budapest az Országos Mentális Idegtudományi és Idegsebészeti Intézet területén, míg a ScanoMed Debrecen a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nukleáris Medicina Intézetében működik.

Címlapkép forrása: Forrás: GE Healthcare

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde