Íme a frissített Webkincstár és Mobilkincstár: ezek az új funkciók érkeztek

Portfolio
A Magyar Államkincstár megújította az állampapír-forgalmazással kapcsolatos szolgáltatásait: elindult az új WebKincstár felület és a MobilKincstár alkalmazás.

A legfőbb WebKincstár felületet és a MobilKincstár alkalmazást érintő változások a MÁK tájékoztatása szerint:

  • A jövőben minden tranzakció jóváhagyását, valamint a beállítások, illetve ügyféladatok változtatásának mentését az alkalmazás belépéséhez használt jelszóval, vagy biometrikus azonosítóval kell kötelezően megerősíteni.
  • Egyes adatmódosításokról (pl. új bankszámlaszám rögzítése) az ügyfél rögzített e-mail címére vagy rögzített e-mail cím hiányában SMS üzenetben a kincstár értesítést küld.
  • Biztonsági okokból a jövőben egy összetettebb jelszót kell az ügyfeleknek alkalmaznia a belépések során. A jelszónak tartalmaznia kell minimum 1 kisbetűt, 1 nagybetűt, 1 számot és 1 speciális karaktert. 
  • Amennyiben a felhasználó a korábbi jelszavával nem tud bejelentkezni, úgy a „Bejelentkezés” gomb megnyomásával elérhetővé váló „Új jelszó igénylés” funkcióval lehet új jelszót rögzíteni.  
  • Kizárólag a számlatulajdonos nevére szóló új bankszámlaszám rögzíthető. 
  • Új bankszámlaszám felvétele során, az új bankszámlaszám a rögzített bankszámlaszámok között csak a rögzítéstől számított 48 óra múlva jelenik meg. A 48 órás időkorlát leteltéig erre a bankszámlaszámra átutalás nem kezdeményezhető az elektronikus forgalmazási csatornákon keresztül. Mindemellett a Telekincstár megújítása is zajlik, ezzel kapcsolatban arról tájékoztattak, hogy a szolgáltatás december 11-én 6 órától, december 12-én 6 óráig szünetel.

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Soós Lajos

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF