renault twingo
Üzlet

Közösen gyárthat autót a Volkswagen és a Renault

Portfolio
A konkurencia egyre erősebb az elektromos autók piacán, ezért az európai gyértóknak is szükségük van megfizethetőbb elektromos modellekre. A fejlesztési költségek viszont hatalmasak, ezért nem ördögtől való gondolat, hogy több gyártó közösen fejlesszen és gyártson autókat. A Renault-nak is ez a terve, az új elektromos Twingo gyártásához partnert keresnek, a Reuters pedig úgy tudja, hogy ez a partner a Volkswagen lehet.

A francia autógyártó tárgyalásokat folytat a német Volkswagennel az új Twingo EV-vel kapcsolatos partnerségről - tudta meg a Reuters az ügyet jól ismerő forrásoktól. Az egyik forrás szerint a Renault már idén döntést kíván hozni arról, hogy melyik autógyártóval kíván együttműködni. A Renault megerősítette, hogy több autógyártóval is tárgyalásokat folytat egy lehetséges partnerségről, de nevekről vagy időpontokról nem kívánt nyilatkozni.

A múlt hónapban a Renault bejelentette az új, Legend nevű Twingo EV bevezetését, amelyet 20 000 eurónál olcsóbban fognak értékesíteni, eközben a Volkswagen márciusban ismertette a fejlesztés alatt álló, 25 000 eurós árú, 2025-ig piacra kerülő, teljesen elektromos hajtású járművének részleteit.

A német autógyártó akkor azt mondta, hogy egy 20 000 eurós járművön is dolgozik, de további információkkal nem szolgált.

A Handelsblatt december 8-án arról számolt be, hogy a Volkswagen tárgyalásokat folytat a Renault-val a 20 000 eurós autóval kapcsolatos együttműködésről.

A JATO Dynamics adatai szerint 2023 első felében az elektromos autók átlagos kiskereskedelmi ára Európában több mint 65 000 euró, míg Kínában alig több mint 31 000 euró volt.

Címlapkép forrása: Sjoerd van der Wal/Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tematikus PR cikk
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde