Portfolio_Banking Technology-187
Üzlet

Második alkalommal díjazta a Visa a hazai bankokat, íme a győztesek

Portfolio
Idén immáron második alkalommal, összesen nyolc kategóriában díjazta a Visa a hazai bankokat. A Visa Awards célja, hogy az innovációra, az ügyfélélményre, a termékfejlesztésre és a példamutató kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet. Idén először a Portfolio-val közös, ESG-re fókuszáló kategóriában is díjazták a bankokat.

A díjakat Sármay Bence, a Visa Magyarországért felelős területi vezetője, Marcel Gajdos, a Visa Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős vezetője, és Kuba Kiwior, a Visa közép és kelet-európai regionális ügyvezető igazgatója adta át.

Portfolio_Banking Technology-282

Visa #1 Issuer 2023 díj

Az első díjkategória a kibocsátói elismerésről szól. A digitális fizetési megoldások terjedéséhez Magyarországon nagymértékben hozzájárul az együttműködés a díjat elnyerő bankkal. A díj odaítélésekor a kártyakibocsátás területén az össz- és aktív kártyaszámot vizsgálták. A tavalyi győztes megtartotta első helyét: a kibocsátott kártyák száma és az aktív kártyák száma tekintetében egyaránt továbbra is az MBH Bank áll az élen. A díjat Ginzer Ildikó, az MBH Bank Sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese vette át.

Portfolio_Banking Technology-286

Visa #1 Acquirer 2023 díj

Az elfogadási infrastruktúra fejlődése idén is folytatódott, az internetes elfogadóhelyek száma növekedett dinamikusan, 24%-os bővülést tapasztalhattunk ezen a területen. Az idei elismerést az a bank kapta, amely az online fizetés felhasználói élményének fokozásáért tett sokat, emellett a Magyarországra irányuló nemzetközi kártyás forgalom növeléséért indított programokat, erősítette az ide látogató külföldi turisták Visa preferenciáját, a hatalmas kereskedői hálózat eladóhelyi promóciós eszközeinek kihelyezésében is élen járt és általánosságban is sokat tett a digitalis fizetési módok fejlesztéséért. Az OTP Bank lett a kategória díjazottja, a díjat Benyó Péter, az OTP Bank bankkártyás fizetési megoldások terület ügyvezető igazgatója vette át.

Portfolio_Banking Technology-289

Visa #1 Mobile Payments 2023 díj

Egyre többször használják az ügyfelek az innovatív fizetési megoldásokat: 1 év alatt megkétszereződött a mobiltárcás vásárlási tranzakciók száma és értéke is. A szolgáltatást kipróbáló ügyfelek gyakran használják azt, hiszen még a regisztrált kártyák számánál is gyorsabban bővült a forgalom. A mobilfizetést használók gyakrabban fizetnek digitálisan és kisebb összegű tranzakciók esetében is mellőzik a készpénz használatát. A mobiltárcás forgalom növekedése fontos mutatója annak, hogy a bank hogyan alkalmazza és népszerűsíti a digitális fizetési megoldásokat. A díj odaítélése a bank innovációját és erőfeszítéseit a digitális bankolás terén ismeri el. Idén az elismerést a CIB Bank kapta, hiszen itt volt a legmagasabb a tokenizált tranzakciók aránya az összes tranzakcióra vetítve a Visa portfoliójában. A díjat Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezérigazgató-helyettese vette át.

Portfolio_Banking Technology-292

Visa #1 Online Payments 2023 díj

Az internetet használó felnőttek megközelítőleg 80%-a vásárol online, a vásárlási gyakoriság pedig folyamatosan nő: a covid előtti gyakorisághoz képest 2023-ra majdnem a duplájára emelkedett. Az online kereskedelemben is számos kényelmi és biztonsági funkció segíti a vásárlókat. A házhozszállítás mellett egyre jelentősebb részesedést nyernek a csomagautomaták, ahol még rugalmasabb az áruk átvétele. Azokon a helyeken, ahol gyakran használjuk a kártyánkat biztonságosan elmenthetjük kártyaadatainkat, a Visa tokenizálja azokat, így ahhoz jogosulatlan felhasználó nem juthat hozzá. Ahol pedig regisztráció nélkül vásárlunk ott is azon dolgozunk, hogy a fizetés és a vásárlás egyre gördülékenyebb és kényelmesebb legyen, hogy az élmény egyre jobban hasonlítson egy fizikai boltban megtapasztalt érintéses fizetéshez.  A Visa portfoliójában az online tranzakciók számának növekedését, illetve az összes vásárlási tranzakciószámra és forgalomra vetített online tranzakciók arányát tekintve is élen jár a Raiffeisen Bank. A díjat Ralf Cymanek, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

Portfolio_Banking Technology-301

Visa #1 Loyalty Program 2023 díj

A hűség- és kedvezményprogramok, valamint az extra szolgáltatások segítik a hosszú távú ügyfélkapcsolatok kialakítását, növelik az ügyfél elégedettséget és lojalitást. De annak is remek eszközei, hogy a bankok megkülönböztessék magukat a versenytársaiktól, és vonzóbbá váljanak az ügyfeleik számára. A Visa által készített felmérést a közép-kelet-európai régió 5 országának 44 legnagyobb bankja körében végezték. A kutatás a lakossági, a prémium és a kis- és középvállalati szegmensek egyedi értékajánlatainak összegyűjtésére és kategorizálására terjedt ki. A legjobb koncepciókat összehasonlították, valamint azt is vizsgálták, hogy az ajánlatok megfelelnek-e az ügyfelek preferenciáinak. A hazai Visa kibocsátó bankok közül az Erste kedvezmény- és hűségprogramja, értékajánlata végzett az élen. A díjat Harmati László, az Erste Bank vezérigazgató-helyettese vette át.

Portfolio_Banking Technology-304

Visa #1 Digital Innovator 2023 díj

A Deloitte a Visa megbízásából nemzetközi módszertant használva már másodszor hasonlította össze a magyarországi bankok digitalizációs fejlettségét a fizetéshez kapcsolódó területeken. A felmérés idén is azt vizsgálta, hogy melyik banknál a legmagasabb az ügyfélélmény, hol érhető nyomon az a törekvés, hogy a lehető legnagyobb mértékben legyen jelen az ügyfelek életében, azaz a hagyományos banki funkcionalitáson túlmutató beyond banking szolgáltatásokat is nyújtson és ökoszisztémát teremtve különböztesse meg magát a versenytársaktól. Drácz Dániel, a Deloitte Digital szenior menedzsere mutatta be a díj mögött álló kutatás eredményeit. A Deloitte kutatásában az OTP Bank kapta a legkiválóbb értékelést, ebben meghatározó szerepet játszott a napi banki tranzakcióknál kínált digitális megoldások magas aránya. A díjat Takács Domokos, az OTP Bank Daily Banking területének vezetője vette át.

Portfolio_Banking Technology-315

Visa Portfolio ESG Banking Award 2023 díj

A társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság ma már kulcsfontosságú szempontok a vállalati, befektetői, munkavállalói és fogyasztói döntésekben. A Visa számára fontos, hogy ezen a területen is elismerje a kimagasló teljesítményt és ezzel is ösztönözze a bankokat arra, hogy fenntarthatóbb és társadalmilag felelősségteljesebb üzleti modelleket alkalmazzanak. Az idén először átadott díj elismeri a bankok ezirányú erőfeszítéseit, hogy tovább ösztönözze a bankokat ESG-gyakorlataik fejlesztésére. Lukács Ákos, az EY Klímaváltozási és Fenntarthatósági Szolgáltatások terület vezetője mutatta be a díj odaítélésének módszertani hátterét, legfontosabb megállapításait.

A győztes bank nemzetközi irányelvekkel összhangban álló ESG stratégiában foglalja össze célkitűzéseit. 2023-ban kiadott klímajelentésében átfogó karbonkibocsátás-csökkentési és net zéró stratégiát tett közzé, amelybe a zöld banki tevékenységek és működés kialakítása mellett a társadalmi szempontokat is beépítette, középpontba állította a pénzügyi tudatosságot, az integráció elősegítését, illetve a nemek közötti egyenlőség támogatását. A csoportszintű Fenntarthatóságért Felelős Testület létrehozásával magas szintre emelte az ESG ügyek melletti elköteleződését.

A Visa Portfolio ESG Banking Award 2023. évi nyertese az Erste Bank lett, a díjat Bán Zoltán, a Net Média Zrt. vezérigazgatója és Lukács Ákos adta át Szaniszló Bálintnak, az Erste Fenntarthatósági Iroda vezetőjének.

Portfolio_Banking Technology-328

DÍJ Visa #1 Special Award 2023

Az MBH Bank létrejöttével megvalósult a hazai banktörténelem legnagyobb fúziója. A Visa Special Awards elismerést az európai szinten is egyedülálló hármas bankfúzió lebonyolitásáért kapja a bank. A Visa több fúziót is támogat Európa szerte, de az összeolvadáshoz kapcsolódó technikai és informatikai átállás méretében és komplexitásában is ritkaságszámba megy. Az alapos előkészületeknek és az átállás ütemtervszerű megvalósításának köszönhetően a bank az előre jelzett határidőre újra üzembe tudta helyezni az érintett rendszereit és csatornáit. A bank egységesebb termék- és szolgáltatáskínálatot hozott létre, ennek kapcsán a lakossági ügyfelek szélesebb köre számára lett elérhető a Visa Zöld bankkártya és megújult a banki mobil applikáció is. Nagyon látványos bevezető kampánnyal, letisztult és egységes márkanévvel és arculattal, az egyesülést követően pedig mindenre kiterjedő átmárkázással építette az MBH Bank brandjét. A díjat Egerszegi Ádám vette át, az MBH Bank általános vezérigazgató-helyettese, aki a transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettesként irányította az integrációt.

Portfolio_Banking Technology-339 (1)

Címlapkép forrása: Portfolio

donald tusk beszéd szejm
Bika
Tematikus PR cikk
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bull bear tőzsde