warrenn buffett kép
Befektetés

Meggondolta magát Warren Buffett egy befektetésével kapcsolatban?

Portfolio
A Warren Buffett által menedzselt Berkshire Hathaway tovább csökkentette a HP-ban lévő részesedését egy hétfő este közzétett hatósági bejelentés szerint. A konglomerátum először 2022 áprilisában vásárolta a technológiai hardvergyártó részvényeit, a befektetés azonban nem volt jövedelmező, mivel az árfolyam még mindig az első vásárláskori szint alatt van.  

A friss tranzakciót követően már "csak" 5,2 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Berkshire a HP-ban. A konglomerátum korábban szeptember közepétől október elejéig kilenc napon keresztül folyamatosan csökkentette a kitettségét a vállalatban, ezzel akkor mintegy 10 százalékra esett a nyomtató- és PC-gyártóban lévő tulajdonrésze.

A Berkshire-nek azonban még mindig 51,5 millió HP-részvénye van, ami a hétfői 30,37 dolláros záróárfolyam alapján mintegy 1,6 milliárd dollárt ér. Az omahai székhelyű befektetési óriás a FactSet adatai szerint még mindig a HP harmadik legnagyobb intézményi részvényese, a BlackRock és a Vanguard mögött.

A múlt hónapban a HP olyan első negyedéves profitelőrejelzést adott ki, ami elmaradt a Wall Street becsléseitől. A cég azonban megtartotta az egész évre vonatkozó eredménykilátásait, jelezve, hogy a személyi számítógépek piacán a kereslet az év folyamán később fellendülhet.

A konglomerátum először 2022 áprilisában vásárolta a technológiai hardvergyártó részvényeit, a befektetés azonban nem volt jövedelmező, mivel az árfolyam még mindig az első vásárláskori szint alatt van.

hplong

Nemrég egy összefoglaló elemzés keretein belül foglalkoztunk azzal, hogy milyen befektetési döntéseket hoztak a sokak által követett Wall Street-i legendák a harmadik negyedévben, köztük Warren Buffett lépéseit is górcső alá vettük - az írást itt lehet elolvasni.

Címlapkép forrása: 2017 Daniel Zuchnik

Találd meg a neked való befektetési alapot!
valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
jpmorgan shutter