Meggondolta magát Warren Buffett egy befektetésével kapcsolatban?

Portfolio
A Warren Buffett által menedzselt Berkshire Hathaway tovább csökkentette a HP-ban lévő részesedését egy hétfő este közzétett hatósági bejelentés szerint. A konglomerátum először 2022 áprilisában vásárolta a technológiai hardvergyártó részvényeit, a befektetés azonban nem volt jövedelmező, mivel az árfolyam még mindig az első vásárláskori szint alatt van.  

A friss tranzakciót követően már "csak" 5,2 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a Berkshire a HP-ban. A konglomerátum korábban szeptember közepétől október elejéig kilenc napon keresztül folyamatosan csökkentette a kitettségét a vállalatban, ezzel akkor mintegy 10 százalékra esett a nyomtató- és PC-gyártóban lévő tulajdonrésze.

A Berkshire-nek azonban még mindig 51,5 millió HP-részvénye van, ami a hétfői 30,37 dolláros záróárfolyam alapján mintegy 1,6 milliárd dollárt ér. Az omahai székhelyű befektetési óriás a FactSet adatai szerint még mindig a HP harmadik legnagyobb intézményi részvényese, a BlackRock és a Vanguard mögött.

A múlt hónapban a HP olyan első negyedéves profitelőrejelzést adott ki, ami elmaradt a Wall Street becsléseitől. A cég azonban megtartotta az egész évre vonatkozó eredménykilátásait, jelezve, hogy a személyi számítógépek piacán a kereslet az év folyamán később fellendülhet.

A konglomerátum először 2022 áprilisában vásárolta a technológiai hardvergyártó részvényeit, a befektetés azonban nem volt jövedelmező, mivel az árfolyam még mindig az első vásárláskori szint alatt van.

Nemrég egy összefoglaló elemzés keretein belül foglalkoztunk azzal, hogy milyen befektetési döntéseket hoztak a sokak által követett Wall Street-i legendák a harmadik negyedévben, köztük Warren Buffett lépéseit is górcső alá vettük - az írást itt lehet elolvasni.

Címlapkép forrása: 2017 Daniel Zuchnik

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF