Egyhetes mélyponton a forint
Deviza

Megint az EU-pénzek érkezésének hírére próbál visszakapaszkodni a forint

Portfolio
Erősödéssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, a magyar deviza ismét az uniós forrásokkal kapcsolatos pozitív hírekre reagált. Ha ma valóban döntenek Brüsszelben a 10 milliárd eurónyi forrás felszabadításáról, akkor az akár további forinterősödést válthat ki.

Kedd reggel 382-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, ez elég jelentős, 0,4 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Hétfőn érezhetően gyengült a forint, látszólag ok nélkül, hiszen nem jelent meg érdemi hír. Este azonban a Politico közölte, hogy akár már ma megszavazhatják Brüsszelben a Magyarországnak járó 10 milliárd eurós forrás felszabadítását, a jelek szerint erre erősödik ma reggel a forint. Ha valóban megszületik a számunkra kedvező döntés, akkor az további forinterősödést válthat ki napközben. A hét második felében a Fed és az EKB kamatdöntései határozhatják meg a hangulatot, illetve magyar szempontból a Fitch pénteken érkező hitelminősítői felülvizsgálata lehet izgalmas. A dollárral szemben most 354,4 körül járunk, míg az angol font 445,85 forintba kerül.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona egyelőre stagnál. A feltörekvő piacon pedig a török líra minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben, az orosz rubel viszont egy százalékos erősödésben van reggel.

A dollár kismértékű gyengüléssel kezdett az euróval szemben, elvileg ez is segíthet a forintnak. Most 1,078 körül jár az árfolyam, ami 0,15 százalékkal magasabb a tegnap estinél. A japán jen 0,6 százalékos erősödéssel kezdi a napot az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Címlapkép forrása: Shutterstock

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
A forint lett az egyik nagy sztár - Egészen 300-ig szárnyalhat?