Izraeli civil AR-15
Short

Megpróbált szembeszállni a Hamász fegyvereseivel, mégis az izraeliek lőtték le

Portfolio
Lelőttek az izraeli katonák egy felfegyverzett izraeli civilt, aki megpróbált szembeszállni a Hamász terroristáival - Írja az MTI.

Csütörtökön a Hamász fegyveresei két autóval Jeruzsálem egyik bevezető útjánál tüzet nyitottak a buszmegállóban várakozó civilekre. A merényletben hárman meghaltak és tizenegyen megsebesültek.

Az egyik, közelben tartózkodó izraeli civil a támadást látva kiszállt a kocsijából, és saját fegyverével tüzet nyitott a terroristákra, a helyszínre kiérkező katonák azonban őt is a Hamász fegyveresének nézték, ezért lelőtték. A férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Izraelben a lakosság békeidőben is tarthat magánál fegyvert, a korlátozásokat pedig a Hamász októberi terrortámadása óta tovább lazították.

Mindettől függetlenül az országban nem jellemzőek a gondatlan fegyverkezelésből adódó balesetek, illetve a civilek közötti lövöldözések.

Címlapkép: izraeli civil egy AR-15-össel Jeruzsálem utcáin november 17-én. A címlapkép illusztráció, forrása: Vincenzo Circosta/Anadolu via Getty Images

Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu