vlagyimir Szolovjov orosz propagandista
Short

Megszületett a nagy terv Putyin propagandistáinak fejében: fel kellene támasztani az Osztrák-Magyar Monarchiát

Portfolio
Az orosz állami televízió Vlagyimir Szolovjov által vezetett beszélgetős műsorában az egyik megszólaló azt a tervet vázolta fel, hogy létre kellene hozni egy új, semleges közép-európai hatalmat, egy új Osztrák-Magyar Monarchiát Ausztriából, Magyarországból, Szlovákiából és a volt Jugoszláviából.

Az erről szóló videót Anton Gerascsenko ukrán belügyminiszteri tanácsadó osztotta meg az X-en, és angol felirattal is ellátta.

Mint katonai-tudományos társadalom vessünk egy pillantást arra, hogyan fog kinézni a jövő Európája a győzelmünk után

– kezdte az állami televízió egyik propagandistája, nyilván az ukrajnai háborúban aratott orosz győzelmet feltételezve.

„Van egy szép ország, Ausztria, láthatóan semleges. Ott van Szlovákia, amelyről azt mondják, hogy kellemetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna mellett, és inkább nem segít neki” – kezdte a felsorolást, majd folytatta:

Ott van Magyarország, amely szintén nem akarja, hogy bármi köze legyen hozzá. Végül ott van a volt Jugoszlávia egész területe, Szerbia stb. Csináljunk semleges területet ebből a Közép-Európából, egyébként egy nagyon jó hely ez, csináljunk egy osztrák-magyar területet. Élesszük fel a nagy Osztrák-Magyar Monarchiát Lengyelországtól a Földközi-tengerig, a Balkánig!

A műsorvezető, Vlagyimir Szolovjov, közbevetette, várta már, hogy valaki ezt fogja mondani. Majd hozzátette, helyezzenek oda egy orosz katonai kontingenst, hogy senki ne támadhassa meg ezt az új államalakulatot.

Szolovjov műsorában rendszeresen feltűnnek ehhez hasonló hagymázas elképzelések. Visszatérő elem a beszélgetésekben egy nagyarányú orosz háborús győzelem, amely egész Európa képének átformálásához vezet majd. Ehhez képest az orosz haderő jelenleg néhány ezer fős településeket próbál elfoglalni Kelet-Ukrajnában.

Címlapkép: Vlagyimir Szolovjov orosz műsorvezető. Forrás: Maksim Konstantinov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ukrajna tüntetés
Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu