Egyhetes mélyponton a forint
Deviza

Nem sokáig tartott ki az öröm a forint piacán

Portfolio
Erősödéssel kezdett kedd reggel a forint az euróval szemben, a magyar deviza ismét az uniós forrásokkal kapcsolatos pozitív hírekre reagált. Ha ma valóban döntenek Brüsszelben a 10 milliárd eurónyi forrás felszabadításáról, akkor az akár további forinterősödést válthat ki.

Elbizonytalanodott a forint

Kedd délelőttre irányt váltott a forint, most 383,1-nél jár az euró jegyzése, ami már szinte hajszálra megegyezik a tegnap esti árfolyammal.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Megint az EU-pénzek érkezésének hírére próbál visszakapaszkodni a forint

Kedd reggel 382-ig kapaszkodott vissza a forint az euróval szemben, ez elég jelentős, 0,4 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából. Hétfőn érezhetően gyengült a forint, látszólag ok nélkül, hiszen nem jelent meg érdemi hír. Este azonban a Politico közölte, hogy akár már ma megszavazhatják Brüsszelben a Magyarországnak járó 10 milliárd eurós forrás felszabadítását, a jelek szerint erre erősödik ma reggel a forint. Ha valóban megszületik a számunkra kedvező döntés, akkor az további forinterősödést válthat ki napközben. A hét második felében a Fed és az EKB kamatdöntései határozhatják meg a hangulatot, illetve magyar szempontból a Fitch pénteken érkező hitelminősítői felülvizsgálata lehet izgalmas. A dollárral szemben most 354,4 körül járunk, míg az angol font 445,85 forintba kerül.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A régióban a lengyel zloty 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a cseh korona egyelőre stagnál. A feltörekvő piacon pedig a török líra minimális elmozdulással kezdett a dollárral szemben, az orosz rubel viszont egy százalékos erősödésben van reggel.

A dollár kismértékű gyengüléssel kezdett az euróval szemben, elvileg ez is segíthet a forintnak. Most 1,078 körül jár az árfolyam, ami 0,15 százalékkal magasabb a tegnap estinél. A japán jen 0,6 százalékos erősödéssel kezdi a napot az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,2 százalékot javított.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Címlapkép forrása: Shutterstock

ford
építkezés
mesterséges intelligencia ai chatgpt
autópálya lezárás
otp bankfiók belső és külső képek, logó
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
A forint lett az egyik nagy sztár - Egészen 300-ig szárnyalhat?