német tanulás diák
Globál

Németország is leszerepelt a PISA-teszten, kongatják vészharangot

Portfolio
A német szakszervezetek és munkáltatói szövetségek oktatáspolitikai változtatásokat követelnek a 2022-es rossz PISA-teljesítményértékelési eredmények után.

A 2022-es nemzetközi PISA-felmérésen elért kiábrándító német eredmények nyomán az ország különböző szakszervezetei és szövetségei az oktatáspolitika átalakítását szorgalmazzák. A legutóbbi PISA-eredmények, amelyek Németország eddigi leggyengébb eredményei voltak, széles körben keltettek aggodalmat.

A magyar eredmények is kiábrándítóak lettek:

Anja Bensinger-Stolze, a Német Oktatási és Tudományos Szakszervezet (GEW) elnökségi tagja nyilatkozatában kifejtette a Reuters szerint, hogy sürgősen szükség van a diákok egyéni támogatásának fokozására. Arról is beszélt, hogy a szövetségi államoknak fokozniuk kell erőfeszítéseiket a tanár- és szakemberhiány kezelésére. Ezt a kérdést a jelenleginél agresszívebben kell kezelni - mondta.

Rainer Dulger, a német munkaadói szövetségek vezetője a jelentést az "oktatáspolitika riasztó eredményeként" értékelte. A friss eredmények rámutatnak Németország oktatási helyzetének súlyosságára, amit az érdekelt felek már régóta hangoztatnak - fogalmazott.

Stefan Düll, a Német Pedagógusszövetség vezetője több intézkedést javasolt a helyzet javítására. Ezek közé tartozik a kötelező óvodai nyelvvizsga, valamint az osztálylétszámok csökkentése.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) jelentéséből kiderül, hogy Németország tavaly a valaha elért legalacsonyabb pontszámot érte el olvasásból, matematikából és természettudományokból.

Címlapkép forrása: Christoph Soeder/picture alliance via Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ukrán páncélos avgyijivka