donald trump mike pence
Globál

Súlyos vádak: hátba szúrta Donald Trumpot legszorosabb szövetségese, titkos alkut kötött Joe Bidennel

Portfolio
Azzal vádolta meg Mike Pence volt alelnököt Donald Trump volt elnök jogászcsapata, hogy titokban alkut kötött Joe Biden jelenlegi amerikai elnökkel azért, hogy megússzon egy esetleges vádemelést – írja a Newsweek.

Mike Pence a Trump ellen zajló egyik büntetőeljárásban tett tanúvallomást pár napja, a volt alelnököt zárt ajtók mögött, mintegy hét órán át faggatták. Azt nem tudni, a meghallgatáson pontosan mi hangzott el, de vélhetően Trump ellen vallott korábbi helyettese, hiszen a két politikus közt a Capitolium ostroma idején súlyos ellentét bontakozott ki. Ennek lényege, hogy Donald Trump úgy látta, a demokraták elcsalták a 2020-as elnökválasztást, alelnöke, Mike Pence pedig ezzel ellentétes állásponton volt, amit jól mutat az, hogy áldását adta a választás elektori szavazataira.

A Trumpot védő jogászok most azzal támadják a tanúvallomást, hogy Mike Pence nem szavahihető, szerintük ugyanis Joe Biden amerikai elnök és ő korábban titkos háttéralkut kötöttek.

Trump ügyvédjei úgy látják, Pence azért működik együtt Bidennel, mert mindkét politikusnál minősített iratokat találtak a hatóságok, de sem a demokrata elnök, sem a republikánus alelnök ellen nem történt vádemelés. Mivel Trump ellen hasonló ügyben vádat emeltek korábban, a republikánus vezető ügyvédjei szerint a „kettős mérce” annak bizonyítéka, hogy Biden és Pence titokban alkut kötött. A hivatalos magyarázat az anomáliára egyébként az, hogy Biden és Pence együttműködött a hatóságokkal a minősített iratok felkutatásában, míg Trump erre nem volt hajlandó.

Donald Trump volt amerikai elnökkel szemben jelenleg négy büntetőeljárás van folyamatban; összesen 91 vádpontot hoztak fel ellene. A Pence-vallomás a Capitolium ostromát vizsgáló ügyben született meg. Mint ismert, Donald Trump hónapokon át vádaskodott azzal, hogy a demokraták elcsalták a választást, hívei 2021. január 6-án, az elektori szavazatok hitelesítésének napján, megtámadták a Capitoliumot. Az ügy miatt 5 vádponttal néz szembe Donald Trump, a legsúlyosabb közülük (hivatalos procedúra akadályozása) akár 20 éves börtönbüntetést is jelenthet a volt elnöknek.

Címlapkép forrása: Mark Reinstein/Corbis via Getty Images

Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
mesterséges intelligencia ai chatgpt
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
ukrán páncélos avgyijivka