Tovább gyengült a forint - 383 felett az árfolyam

Portfolio
Pénteken az uniós forrásokkal kapcsolatban érkező kedvező hírek hatására erősödött a forint, majd késő este az S&P sem hozott meglepetést, hiszen nem változtattak a magyar adósbesoroláson és a stabil kilátáson. A hétfő mégis inkább a gyengülésről szól eddig.

Tovább gyengült a forint

November végén már 377 alatt is álltak a jegyzések, azóta viszont kisebb megszakításokkal de inkább gyengül a forint az euróval szemben. A gyengülés ma is folytatódott, és az árfolyam délután a 383-as szintet is áttörte.

A forint gyengülése most kevésbé magyarázható általános tőkepiaci hangulatromlással, hiszen a vezető nyugat-európai és amerikai részvénypiacokon is, ha mérsékelten is, de felfelé kúsznak az árfolyamok.

Azt sem mondhatjuk, hogy az EURUSD keresztben történt változások miatt gyengül a forint, hiszen a gyengülés minden vezető devizával szemben markáns, miközben az euróval szemben 2,5, a dollárral szemben 2,6 egységet gyengült ma a magyar fizetőeszköz.

Át is vitte a 383-as ellenállást

Az euróhoz képest a forint átvitte a 383-as szintet, kérdés, mennyire marad tartós a gyengülés.

A 383-as szint felé tart a forint

Egyelőre gyengül tovább a forint, de a tempó lassult. Az euróhoz képest már 382,8-nál jár a váltás, és fontos szintet jelent majd a 383-as ellenállás is.

Fontos szint felett a forint

A forint most már 382,5 felett jár az euróhoz képest, ami az elmúlt héten már megállította a gyengülést. A kérdés, hogy most mennyire tartósan marad e fölött a kurzus.

Újra felgyorsult a gyengülés

Négy órakor megint felszúrt a forint az euróhoz és a dollárhoz képest is. A közös európai valutával szemben egészen 382,3 fölé ment az árfolyam, közel a 382,5-ös Fibonacci-szint is, ami fontos ellenállás lehet a magyar devizának.

A dollárhoz képest is közel 0,5 százalékos gyengülésben van már a forint: az árfolyam most már 355,4 közelében jár.

Nem talál magára a forint

Némileg visszakorrigált a forint az euróval szembeni 382 feletti szintről, de csak átmeneti volt az erősödés, most 381,6-nál jár a váltás.

A dollárhoz képest is hasonló pályán mozog a magyar deviza. Kora délután egészen 355,3-ig szúrt fel a kurzus, most pedig 354,765-nál jár a váltás egy kisebb visszaerősödés után.

Hirtelen gyengülés indult

A forint alól kirántották a szőnyeget kora délután: az euróhoz képest gyorsan felszúrt az árfolyam 382 fölé. Ez a napközbeni szerény mozgáshoz képest is érezhetőbb elmozdulás, 0,35 százalékos gyengülést jelent, és elindult vissza a pénteki a kurzus a pénteki átlagos szintek felé.

Inkább gyengülő pálya látszik

Egészen az 50 napos mozgóátlagig, 381,6 közelébe gyengült már ma a forint, ami most már inkább egy negatívabb trend folytatásának tűnik. A 61,8 százalékos Fibonnacci-pont 382,4 felett húzódik, de ettől egyelőre még messzebb van az euróhoz képest a magyar deviza.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Gyakorlatilag stagnál a forint

Nagyon szűk sávban mozog a forint az euróhoz képest: egyelőre a nyitóárfolyam felett 0,05 százalékkal áll 381 körül mozogva a magyar deviza, de egész nap kicsi az ingadozás az árfolyamban.

A dollárhoz képest minimális erősödéssel 353,74-nél jár most a forint.

Szakad le a forint

Hétfő késő délelőttre eltűnt a forint ereje, már közelíti a 381,5-ös szintet, ami már 0,7 egységgel rosszabb a nyitó árfolyamhoz képest.

Ez a lendületvesztés azért is érdekes, mert eközben az euró egy picit erősödött a dollárhoz képest, ami pedig általában a magyar devizát is húzza magával.

Visszabukdácsolt a forint a gyengülésbe

A forint minimális gyengüléssel áll az euróhoz képest 9:45-kor: 380,92 most a váltás, de ez csak 0,04 százalékos veszteséget jelez. Ezzel tehát egyelőre a 200 napos mozgóátlagnál rosszabbul áll a forint, az a szint 379,57-nél húzódik.

380 felett kezdi a hetet a forint

Hétfő reggel 380,5 körül kezdi a hetet a forint az euróval szemben, ez egyelőre minimális, 0,1 százalékos erősödést jelent a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. A magyar deviza a hétvége előtt érezhetően erősödött miután újabb pozitív hírek jöttek az uniós forrásokkal kapcsolatban. Késő este az S&P hitelminősítői döntése sem hozott változást, a cég változatlanul hagyta a magyar BBB mínusz besorolást és a stabil kilátást. Így már csak a most pénteki Fitch-felülvizsgálat miatt kell aggódnunk idén, ott a negatív kilátás mellett elképzelhető egy leminősítés, de reménykedhetünk abban, hogy változatlan szinten marad a besorolásunk. A következő napokban a fejlett jegybankok kamatdöntései mozgathatják még a hangulatot, jövő kedden pedig az MNB Monetáris Tanácsa tartja idei utolsó kamatdöntő ülését, elsősorban ezek hozhatnak még kilengéseket a forint piacán. De a magyar deviza szempontjából kulcsfontosságú lehet a hét második felében az uniós csúcs is, melyen akár a középpontba is kerülhet a magyar kormányfő. A dollárral szemben most 353,7-nél járunk, míg az angol font 443,7 forintba kerül.

A régióban a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig minimális, 0,1 százalékos gyengüléssel indítja a hetet az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra és az orosz rubel is alig mozdult reggel a dollárral szemben.

Az euró-dollár árfolyam szempontjából a már említett kamatdöntések, elsősorban a Fed lépése lehet fontos a héten, most 1,076 körül jár a jegyzés, ami egyelőre minimális elmozdulás péntek estéhez képest. A japán jen 0,7 százalékos gyengüléssel kezdett hétfő reggel, az angol font pedig minimális gyengülésben van a dollárral szemben.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF