Tűz ütött ki a Mol százhalombattai finomítójában

Portfolio
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerint a káresemény a Mol üzemének területén történt, az elhárítást a Mol létesítményi tűzoltósága végzi, de bevonták az érdi tűzoltókat is.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a káresemény a százhalombattai üzem területén történt, az elhárítás a Mol irányításával történik, az operációban részt vesz a Mol létesítményi tűzoltósága, de az érdi tűzoltókat is bevonták.

Arról hogy pontosan mi történt, ezt írta az olajtársaság lapunknak: "Egy kamion tartályának lefejtése során konténerek gyulladtak ki eddig ismeretlen okból a Dunai Finomító területén, a Mol egyik leányvállalatának székhelyén. A FER létesítményi tűzoltóság az érdi tűzoltóság szakembereivel közösen eloltotta a tüzet. Egy könnyebb személyi sérülés történt.

Az eset nincs hatással a finomító normál üzemmenetére és termelési kapacitására, a kivizsgálás elindult

A Dunai Finomító1965-ben kezdte meg működését, a Mol által üzemeltetett finomító az olajcég hivatalos adatai szerint közel 1200 főt foglalkoztat és 165 000 hordó/nap-os (8,1 millió tonna/év-es) kapacitásával a KKE-i régió egyik legnagyobb finomítójának számít.

Címlapkép forrása: Portfolio

Népszerű

© 2019 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF