kína, shanghai,
Befektetés

Új szabályokkal stabilizálná Kína a befektetési alapok piacát

Portfolio
A kínai értékpapír-felügyelet új szabályok bevezetését szorgalmazza a befektetési alapok kereskedési jutalékának csökkentése és az érdekellentétek kezelése érdekében.

A Kínai Értékpapír-szabályozó Bizottság (CSRC) közzétette a befektetési alapok kereskedési jutalékának csökkentésére és a brókercégek értékpapír-kereskedelmi és alapértékesítési műveletei közötti potenciális összeférhetetlenség kezelésére irányuló rendelettervezeteket. Ez a lépés része a 3,8 billió dolláros kínai befektetési alapok iparágának legújabb reformjainak, amelyek célja a befektetők védelme és az alapkezelők kereskedési jutalékok elosztásának jobb szabályozása.

A javasolt szabályozás, amelyet a CSRC múlt pénteken hozott nyilvánosságra konzultáció céljából, a hatóságok legújabb erőfeszítése arra, hogy helyreállítsák a bizalmat a pangó tőzsdén. Már öt hónapja is voltak hasonló célú törekvések, akkor a szabályozó hatóság arra ösztönözte a befektetési alapokat, hogy csökkentsék a kezelési díjakat és csökkentsék a befektetők költségeit.

Az iparági elemzők azt jósolják, hogy ezek az új szabályok előnyösek lesznek az erős kereskedéssel rendelkező brókercégek számára, mivel bár az egyes jutalékok csökkennek, a több tranzakciónak köszönhetően magasabb jutalékbevételre számíthatnak. A rendelettervezetek mind a passzív, mind az aktív alaptermékek kereskedési jutalékának csökkentését javasolják, emellett az SWS Research arra számít, hogy a teljes jutalékok akár harmadával is csökkenhetnek.

Ezeken túlmenően a javasolt szabályok értelmében az alapkezelőknek tilos lenne harmadik féltől származó szolgáltatások, például külső szakértői tanácsadás, pénzügyi terminálok vagy adatbázisok vásárlására a kereskedési jutalékot felhasználni. A piaci szereplők megjegyezték, hogy a befektetési alapoknál bevett gyakorlat, hogy a nem alapvető szolgáltatásokért további jutalékokat fizetnek a brókereknek, ami a befektetők számára megnöveli a kereskedési költségeket.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
jpmorgan shutter