avgyijivka ostrom veszteség ukrajna
Globál

Velőtrázó veszteségszámot mondtak be az ukrán katonák: ha ez igaz, nagy a baj

Portfolio
Arról számoltak be az Avgyijivkát védő ukrán katonák Julian Röpcke német újságírónak, hogy szerintük az orosz haderőnek húszszor akkora veszteségei vannak a város körül, mint az ukrán védőknek. Ettől függetlenül esélyes, hogy el fogják bukni a települést.

Az orosz haderő több mint egy hónapja nagy erőkkel ostromolja a donyecki Avgyijivka városát, az orosz alakulatok helyszíni felvételek szerint súlyos veszteségeket szenvednek, de folyamatosan nyomulnak beljebb a város térségébe.

Julian Röpcke, a német Bild újságírója X-oldalán azt állítja: beszélt egy ukrán tiszttel, aki azt mondta neki, hogy az orosz erők 20-szoros veszteségeket szenvednek Avgyijivkánál az ukrán védők veszteségeihez képest, ami még a bahmuti arányoknál is sokkal durvább.

Az ukrán tiszt azt állítja: voltak olyan csaták (Vodjane és Szjeverne körül), amelyek során az oroszok legalább száz katonát vesztettek, az ukránok pedig egyet sem.

Röpcke ettől függetlenül hozzáteszi: az oroszok folyamatosan hódítják a területet Avgyijivka körül, az ukránok szerint pedig „megszűnik a város stratégiai fontossága,” ha az oroszok betörnek a városba. Ez arra való utalás is lehet, hogy feladják a települést, ha az oroszok betörnek Avgyijivkába és tartós hídfőállást tudnak kialakítani a térségben.

Az ukrán tiszt is úgy látja, hogy az oroszok képesek veszteségekkel nem törődve folyamatosan támadni, míg az ukrán vezetők számára fontosabb az ukrán katonák élete, így dinamikusan reagálnak a frontvonal változásaira.

Az ukrán tiszt kijelentéseit érdemes erős fenntartásokkal kezelni. A háború eleje óta igaz, hogy az orosz és ukrán jelentések is felnagyítják az ellenséges erőknek okozott veszteségeket. Az is igaz, hogy szinte bármilyen támadóművelet során a támadók veszteségei magasabbak, mint a védőké. De a húszszoros veszteségarány olyan extrém magas, hogy nagyon meglepő lenne, ha tényleg igaz lenne.  

Címlapkép forrása: 2023 Libkos via Getty Images

Egyesülne a Nissan és a Renault
ford
Egyhetes mélyponton a forint
építkezés
mesterséges intelligencia ai chatgpt
Tanfolyam
22+1 órás komplex tanfolyam, ahol a tőzsdei kereskedés és befektetés alapjait sajátíthatod el.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2024. március 19.
Agrárium 2024
2024. március 7.
Property Warm Up 2024
2024. március 20.
Portfolio-MAGE Járműipar 2024
2024. április 11.
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ukrán páncélos avgyijivka