GettyImages-682575083
Short

Zöldre festették a velencei Canal Grande vizét

Portfolio
Olasz környezetvédők zöldre festették a velencei Grand Canal csatornát, így tiltakozva az ellen, hogy a COP28 klímacsúcson még mindig nem történt előrelépés.

Szombaton az Extinction Rebellion csoport környezetvédelmi aktivistái tiltakozást rendeztek Velencében, zöldre festve a város Canal Grande csatornáját. Az aktivisták a Rialto-hídról lógtak le a csatorna fölé mászókötelek segítségével, majd egy transzparenst is kitűztek, amelyen az alábbi üzenet volt olvasható: "

COP28: Amíg a kormány tárgyal, minket egy hajszál választ el a zuhanástól.

A tiltakozásnak ezen formáját más olasz városokban is megismételték, ahol hasonlóan zöldre festették a folyók és csatornák szakaszait, köztük a Torinóban a Pó északi, és Rómában a Tiberis déli részét.

Az Extinction Rebellion az akciót követően elárulta, hogy a vizek néhány órán belül visszatérnek eredeti állapotukba. Közleményükben azt is írták: "Addig, amíg a kormányok csak társalognak, mi számoljuk a károkat, az állandó áradások és tüzek áldozatait".

Elmagyarázták továbbá, hogy fluoreszcein festéket használtak a vizuális hatás létrehozásához. Ez a festék ártalmatlan, és jellemzően az iparban használják a vízben lévő tárgyak nyomon követésére.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

valdis dombrovskis
Toyota gyártás
bét
dmitrij medvegyev volt orosz elnök
jpmorgan shutter
Népszerű
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.
Infostart.hu